Quatre investigadors internacionals dissenyen una tecnologia nova per a una gestió més intel·ligent de l’aigua a València

21 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Dins del projecte FogGuru que desenvolupa el centre d’innovació Las Naves i els resultats del qual es presentaran el dimarts 29 de setembre a les 10.00 hores a través del seu canal YouTube.
  • També es donarà a conéixer en què consistirà la segona part del projecte, en la qual altres quatre investigadors treballaran sobre el mesurament de paràmetres mediambientals a la ciutat.

El dimarts 29 de setembre de 2020, a les 10.00 hores, el centre d’innovació Las Naves presentarà oficialment els resultats de la primera part del projecte FogGuru que desenvolupa a València. En l’esdeveniment participaran els quatre investigadors que han desenvolupat, en col·laboració amb EMIVASA, una tecnologia innovadora per a una gestió més intel·ligent de l’aigua a la nostra ciutat a través del Fog Computing.

“Aquesta ha sigut una excel·lent oportunitat perquè experimentem com les tecnologies de computació en la boira poden portar beneficis ecològics i econòmics tangibles gràcies a una millor gestió dels nostres preciosos recursos hídrics” assenyala Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València.

Per la seua part Elisa Valía, regidora del Cicle Integral de l’Aigua destaca que “aquest tipus de projectes ens mantenen a l’avantguarda a nivell mundial en el cicle integral de l’aigua. La incorporació de tecnologia per a millorar la gestió d’un recurs tan important és clau per a no quedar-se arrere i afrontar futurs escenaris adversos amb molta més solvència”.

Durant l’esdeveniment també s’anunciarà una nova tanda d’experiments, en la qual participaran altres quatre investigadors, que es posarà en marxa a la ciutat en col·laboració amb La Marina de València. L’objectiu d’aquesta segona part del projecte FogGuru és desenvolupar un espai obert on qualsevol puga aprendre a processar dades d’IoT, a més de fer costat a La Marina en el mesurament i anàlisi d’una sèrie de paràmetres rellevants com el nivell de la mar, l’altura de les ones dins de la zona del port, la velocitat del vent i altres condicions meteorològiques.

Amb la seua participació en FogGuru l’objectiu de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, és proporcionar a la ciutadania una millor qualitat de vida mitjançant l’aplicació del Fog Computing en la resolució de problemes detectats a la ciutat, com en aquest cas la gestió i control de fugides d’aigua. Una millora per a totes les persones que vivim a València i per a la qual la col·laboració amb altres entitats i actors, com EMIVASA i La Marina de València en aquest cas concret, ha sigut fonamental.

El projecte FogGuru

Las Naves és soci de FogGuru, un projecte industrial de 3 anys finançat per la Comissió Europea baix el programa H2020 MSCA. L’objectiu de FogGuru és formar a la pròxima generació d’experts en computació en la boira (Fog Computing), que és una infraestructura tecnològica innovadora especialment adequada per a aplicacions d’Internet de les coses.

Al costat de Las Naves, el projecte està coordinat per dues prestigioses universitats (Universitat de Rennes 1 i la Universitat Tècnica de Berlín), dues pimes de tecnologia profunda (Elastisys i U-Hopper) i una organització educativa líder (EIT Digital Rennes).

Durant els últims dos anys, investigadors involucrats en el programa han estat realitzant estudis en profunditat sobre plataformes i serveis de computació en la boira. Un dels casos d’ús que van abordar és la gestió de l’aigua, treballant en una infraestructura tecnològica capaç de detectar patrons anormals de consum d’aigua. A través del projecte FogGuru, Las Naves va oferir als investigadors, en col·laboració amb EMIVASA, l’oportunitat d’experimentar la seua solució en un escenari de la vida real com és la ciutat de València.

“Fa un any vam donar la benvinguda als investigadors de FogGuru a bord i facilitem la seua col·laboració amb EMIVASA”, explica Gema Roig Pallardó, técnica en I+D+i i responsable del projecte en Las Naves. “El propòsit era, d’una banda, donar-los els recursos adequats per a provar i validar els seus estudis en el món real i, d’altra banda, permetre que tant les empreses locals com els i les ciutadanes experimenten de primera mà els beneficis de la computació en la boira”.

Las Naves retransmetrà l’esdeveniment en viu en el seu canal oficial de YouTube.

Més informació del projecte en www.fogguru.eu

COMPARTEIX:
TW - FB