VOLVER ATRÁS

RescueMe

Ver ficha
Logotipo de RescueMe

El projecte RescueMe,  finançat pel programa Horitzó Europa de la Comissió Europea, té com a objectiu protegir el patrimoni cultural i paisatgístic del canvi  climàtic, del risc de desastres, així com d’altres  impactes, com la contaminació o el turisme excessiu, amb especial focus en els paisatges costaners europeus.

COORDINADOR LOCAL:

Las Naves

PRESSUPOST

Total: 4.000.000 €   |   Las Naves: 133.000 €

PERIODE D’EXECUCIÓ

2023-2026

PROGRAMA

CONVOCATORIA

HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01

PARTICIPANTS

Alemania, Itàlia, Àustria, Grècia, Croàcia, Bèlgica i Espanya

RescueMe

Imatge d'un camp de conrreu a l'horta

El projecte vol desenvolupar, testar i demostrar l’efectivitat d’un marc d’acció basat en l’enfocament de Paisatges Històrics Resilients (RHL), complementat amb dades, models, metodologia i eines que permeten avaluar riscos i oportunitats, i codesarrollar estratègies de resiliència innovadores, inclusives i justes. ​​​​

A l’Horta de València (declarada Sistema Important de Patrimoni Agrícola Mundial – SIPAM) es desenvoluparà un dels cinc Laboratoris de Paisatges Resilients (R-labscapes), com un dels paisatges costaners representatius d’Europa. En els R-labscapes es validaran els resultats del projecte i s’assegurarà el seu replicabilidad.

ACCIONS

  1. Avaluació i seguiment del valor patrimonial i la resiliència del territori SIPAM de València (L’Horta i part de l’Albufera)​
  2. Desenvolupament d’una estratègia de resiliència del territori SIPAM de València: repositori de solucions de resiliència, de dades, de solucions basades en la naturalesa, etc.
  3. Creació d’eines de governança.
  4. Desenvolupament d’eines de “Serious Game”. ​
  5. Desenvolupament d’una plataforma digital de gestió de dades. ​
  6. Treball de cocreación i d’avaluació amb els actors locals. Creació d’una
  7. Comunitat d’Aprenentatge. ​
  8. Comunicació dels resultats i sensibilització sobre la resiliència dels paisatges culturals com el territori SIPAM a València.

WEB

https://resilientculturallandscapes.eu/