VOLVER ATRÁS
Museus per la Salut

Proyecto europeo de regeneración urbana integral que desarrolla acciones para mejorar la eficiencia energética, aumentar la movilidad sostenible e invertir en la integración de las TIC.
Bajo el nombre local de “El Marítim Innova”, pretende diseñar e implementar 52 acciones innovadoras en los sectores de la energía, la movilidad y las TICs con el fin de mejorar la vida del vecindario de Poblats Marítims.
COORDINADOR:
Ayuntamiento de València
PRESUPUESTO
Total: 17,418,339.00 € | Las Naves: 886,375.00 €
PERIODO DE EJECUCIÓN
2017-2023
PROGRAMA

CONVOCATORIA
H2020-SCC-2017
PARTICIPANTES
Ayuntamiento de València, Empresa Municipal de Transporte (EMT), Fundación Municipal València Clima i Energia, centro de Innovación municipal Las Naves, WITRAC, Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación y desarrollo, Instituto Tecnológico de la Energía (ITE), Senior Europa, S.L. (KVELOCE), Fundación CARTIF de Valladolid y Fundación Tecnalia Research & Innovation de San Sebastián.
Museus per la Salut

- És un projecte col·laboratiu que, a través de visites guiades al Museu Faller, pretén generar un espai de trobada i intercanvi social i cultural, així com l’activació de records i experiències vitals en participants malalts d’Alzheimer.
A QUI VA DIRIGIT?
- A població major amb diagnòstic de demència tipus Alzheimer en les primeres fases de la malaltia.
OBJECTIUS
- Avaluació de l’impacte d’aquest projecte en mesures de benestar emocional en les persones majors amb demència tipus Alzheimer que van participar de les visites.
- Explorar el potencial i resultats de la recomanació d’actius culturals (prescripció social) per a millorar la salut i benestar de col·lectius amb necessitats especials i demència.
SOCIS
Las Naves, Museu Faller de València, Ajuntament de València, Universitat de València, Laboratori Psicotècnic, Institut Polibienestar, AFAV (Associació de Familiars Alzheimer València) i Gremi d’Artistes Fallers de València.
ACCIONS
1. Visites al Museu Faller organitzades en 2 grups de 8-10 persones que van realitzar 4 visites cadascun d’ells.
Les visites d’uns 40 minuts de duració se centraven entorn de determinats períodes històrics i eren guiades per personal del museu i secundades per diversos artistes fallers jubilats.
Cada visita coincidia amb una època vital de les persones participants (infància, joventut, edat adulta i maduresa, època actual), amb la finalitat de facilitar l’evocació de records concrets.