TORNAR ENRERE

MAtchUP

Veure fixa

Projecte europeu de regeneració urbana integral que desenvolupa accions per a millorar l’eficiència energètica, augmentar la mobilitat  sostenible i invertir en la integració de les TIC.

Sota el nom local de “El Marítim Innova”, pretén dissenyar i implementar 52 accions  innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les Tics amb la finalitat de millorar la  vida del veïnat de Poblats Marítims.

COORDINADOR:

Ajuntament de València

PRESUPOST

Total: 17,418,339.00 €   |   Las Naves: 886,375.00 €

PERIODE D’EXECUCIÓ

2017-2023

PROGRAMA

CONVOCATÒRIA

H2020-SCC-2017

PARTICIPANTS

Ajuntament de València, Empresa Municipal de Transporte (EMT), Fundación Municipal València Clima i Energia, centro de Innovación municipal Las Naves, WITRAC, Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación y desarrollo, Instituto Tecnológico de la Energía  (ITE), Senior Europa, S.L. (KVELOCE), Fundación CARTIF de Valladolid y Fundación Tecnalia Research & Innovation de San Sebastián.

MAtchUP

  • El projecte MAtchUP té com a objectiu implantar un model de regeneració urbana integral i sostenible mitjançant solucions innovadores en els sectors d’energia, mobilitat i TIC.
  • València, acollirà la reunió de llançament del projecte que se celebrarà en Las Naves des del 22 al 24 de novembre i al que assistiran representants de 28 socis de 8 països diferents.
MAtchUP (Maximizing the Upscaling and replication potential of high level urban transformation strategies) és un projecte de 60 mesos de durada finançat pel programa de la Unió Europea Horitzó 2020 que aborda el repte de la transformació urbana mitjançant l’ús de tecnologies innovadores en els àmbits de l’energia, la mobilitat i les TIC, amb la implicació directa de la ciutadania en el disseny de les seues futures ciutats intel·ligents.
MAtchUP durà a terme projectes pilot a gran escala en les ciutats de València (Espanya), Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia) que actuaran com a ‘pioneres’ i que tindran com a ciutats ‘seguidores’ a les urbs de Ostende (Bèlgica), Herzliya (Israel), Skopie (Macedònia) i Kerava (Finlàndia).
En les ciutats implicades es realitzaran actuacions concretes en els barris que tenen com a finalitat incrementar l’eficiència energètica, reduir les emissions de CO2, millorar la qualitat de l’aire de la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i la integració de les TIC.
Aquest projecte europeu atorga gran importància a aconseguir la creació de ciutats més intel·ligents i netes, urbs amb la suficient resiliència per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic mentre segueixen oferint energia segura, sostenible i assequible. D’aquesta forma, MAtchUP es troba en harmonia amb els Planes d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Pla d’Acció per al Clima (SECAP) del Pacte dels Alcaldes.

ACCIONS

1. Eficiència energètica en la llar:  Acció que consisteix a instal·lar sensors per a recollir dades obre el consum elèctric i de gas, temperatura i humitat interior. Tota aquesta informació podrà ser consultada per cada participant de manera privada gràcies a una aplicació mòbil. A més, els participants podran rebre assessorament personalitzat i professional per a millorar el seu consum.​

Ubicació: Poblats Marítims (Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar, Grau, Natzaret i Beteró).​

​Impacte / Beneficis: ​

  • Es pot arribar a estalviar un 10% en les factures a final de mes. ​
  • Formació i assessorament professional sobre bones pràctiques de eficiència energètica en la llar.​

2. Nodes Multimodals.  Panells informatius i digitals que aporten informació sobre els recursos de mobilitat pròxims en temps real, així com de les incidències relacionades. ​

​Ubicació: La Marina de València. Plaza Armada Espanyola. Mercat de el Cabanyal. Estació de el Cabanyal. ​

Impacte / Beneficis:  ​

  • Disminuir l’ús del vehicle privat a favor de la mobilitat sostenible en desplaçaments urbans, així com facilitar la cerca de transport públic. ​

3. Sensors intel·ligents en 18 autobusos híbrids i elèctrics:  sensors per a poder monitorar en temps real diversos elements, com la velocitat, temperatura o càrrega de bateries en una primera fase. ​

Ubicació: Busos EMT ​

​Impacte / Beneficis: 

  • Reduir la petjada de carboni que produeix la mobilitat urbana.
  • Millorar l’eficiència energètica a través de la innovació i la tecnologia. ​
  • Millorar la presa de decisions.
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 774477.