VOLVER ATRÁS

WellBased

Ver ficha

El projecte Fu-Tourism és una iniciativa europea de suport a xicotetes i mitjanes empreses que desenvolupa programes d’acceleració i escalat per a que estes puguen transitar en el camí cap a la resiliència ecològica i digital

PRESSUPOST

Total: 4.182.065,13 € | Las Naves: 43.080,30

PERIODE D’EXECUCIÓ

2023-2026

PAÏSOS

Espanya, Grècia, Croàcia, Bèlgica, Àustria i Polònia.

Fu-Tourism

És un programa de suport a xicotetes i mitjanes empreses que es desenvolupa en 6 països europeus amb una inversió total de 4 milions d’euros.

València, juntament amb l’urbs de Porec (Croàcia), és una de les dues ciutats pilot en les quals s’executa un programa d’acceleració i escalat d’empreses en el camí cap a la resiliència ecològica i digital.

Fu-Tourism -pertanyent al programa europeu COSME- el formen 6 països europeus: Espanya, Grècia, Croàcia, Bèlgica, Àustria i Polònia. Durant 3 anys es desenvolupa en cadascuna de les dos ciutats pilots, dos programes:

Un d’acceleració, en el qual 10 pimes de cada país seran seleccionades per a rebre un suport de 5 mesos de duració i una subvenció de 20.000 euros;

I un programa d’escalat, en el qual es triaran 42 consorcis de pimes -7 per país- per a rebre suport empresarial i una subvenció de 30.000 euros.

El pressupost global del projecte és de 4 milions d’euros. En el cas de València, es destinen entorn de 400.000 euros a les empreses del pilot, en els dos programes. I Las Naves i l’Ajuntament de València reben aproximadament 165.000 euros destinats a la gestió del projecte.

El projecte Fu-Tourism permet major cooperació en matèria d’innovació entre estes empreses i les incubadores i acceleradores del sector. Es desenvolupa una plataforma i una xarxa de clústers, coneguts com Living Labs de transició de pimes turístiques, que permetran que les pimes se situen en el centre de l’ecosistema turístic, amb un enfocament de múltiples agents que tinga en compte les necessitats més àmplies del destí, els visitants i els ciutadans locals.

WEB