VOLVER ATRÁS

DISCO

Ver ficha
Logotip de DISCO

El projecte DISCO té com a objectiu contribuir al desenvolupament d’un Espai de Dades Europeu de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) i una finestreta única d’intercanvi de dades en solucions de logística urbana digital.

COORDINADOR LOCAL:

Las Naves

PRESUPUESTO

Total: 8,9 millones €   |   Las Naves: 80.500 €

PERIODO DE EJECUCIÓN

2023-2026

PROGRAMA

Imatge institucional de la iniciativa Civitas amb el segell de la'Unió Europea

PARTICIPANTES

Las Naves,  Fundació Valenciaport i T-Box.

DISCO

Fotografia de furgoneta de repartiment amb caixes
  •  DISCO, acrònim de Distribució urbana de mercaderies Integrada, Sincronitzada i Col·laborativa, desenvolupa una nova proposta en el marc de la transició digital de la logística urbana de mercaderies mitjançant espais per a innovar. 
  • La iniciativa liderada per la Fundació Valenciaport, al costat de Las Naves i T-Box, analitza la viabilitat d’una instal·lació logística flexible en la qual es gestionen diverses cadenes de subministrament de proveïment de l’àrea urbana.
  • Té una duració de 3 anys i mig i un cost total de 9 milions d’euros, dels quals 8 són finançats per fons europeus.

DISCO és una iniciativa Horitzó Europa que mitjançant l’extracció de valor a partir de l’analítica de dades, pretén produir casos d’ús replicables que servisquen d’exemple sobre com les dades poden alinear millor les demandes logístiques amb el planejament.

El consorci està format per 48 socis i liderat per FIT Consulting. València és una de les huit ciutats participants en DISC juntament amb Copenhaguen, Gant, Tessalònica, Hèlsinki, Pàdua, Barcelona i Saragossa.

La iniciativa permet ampliar l’abast dels plans de logística urbana sostenible, facilitant la seua expansió i adopció més enllà dels límits urbans tradicionals.

Així mateix, el projecte europeu estableix, d’una banda, un espai de dades de transport urbà de mercaderies federat, transparent i obert, que funcione com una finestreta única i, per una altra, una comunitat de stakeholders interessats en l’intercanvi d’aquestes dades i la “mutualización” dels arxius disponibles.