Projecció i col·loqui del curtmetratge ‘Manspreading’, dirigit pel guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar

16 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • ‘Manspreading’ és un curtmetratge impulsat pel centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València.
  • La cinta reflexiona sobre el silenci davant les xicotetes injustícies quotidianes. El manspreading és el micromasclisme d’aquells passatgers que ocupen seients adjacents en asseure’soberts de cames.
  • El proper dimecres 21 de novembre a les 19:00 hores en Las Naves.

El curt ‘Manspreading’, dirigit pel guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar, produït per la productora valenciana La Marmota Insomne i impulsat per Las Naves, es projectarà el proper dimecres 21 de novembre en Las Naves amb la presència del director i part del seu equip.

El micromasclisme del manspreading és el fil conductor del curtmetratge. “Està molt d’actualitat, i m’agrada contribuir a criticar-ho, així com riure’ns de situacions i traure-li els colors a posicions i reaccions extremes de la gent”, explica. “Qui veja la cinta va a sentir que viatja en aqueix vagó de metre, amb totes les conseqüències: va a experimentar incomoditat, sentiments oposats, fins i tot pot ser que li fem somriure quasi alhora que cabrejar-se!”, apunta Hwidar. I és que el punt de partida és senzill, però el curtmetratge té una gran riquesa gràcies als silencis, al llenguatge gestual, a l’humor negre però subtil i a la versemblant i potent interpretació de la parella protagonista: Clara de Luna i Marco Huertas.

Aquest curtmetratge ha sigut impulsat per Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, que amb el seu objectiu fundacional d’apostar per la igualtat i la innovació, tenint a les persones com a epicentre, va veure clar que la història que volia explicar Abdelatif Hwidar posava en la palestra temes tan candents com la justícia de gènere des d’una perspectiva fresca i provocadora. Així mateix també han col·laborat Metro València i FGV. De tots ells s’ha acordat, el director de Ceuta establit a València: “La història d’aquest curt és única. Tot ha anat molt a favor. Ens hem trobat somriures allà on hem anat. Les institucions s’han portat realment bé, començant pel centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, i FGV. Si no fora per la seua implicació haguera sigut complicat traure-ho avance”.

També s’ha recordat de l’equip de rodatge ja que “s’ha comportat de manera impressionant. Amb una generositat i un amor fora de concurs. Vam estar gravant tancats, 50 persones, en un vagó i eren tot somriures”, explica el director.

COMPARTEIX:
TW - FB