Projecció del documental “Patis vius, patis coeducatius”

24 de setembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El documental ‘Patis vius, patis coeducatius’ està basat en la tesi doctoral de la professora de Florida Universitària Sandra Molines.
  • Es tracta d’una iniciativa de l’Associació per la Coeducació en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves, Florida Universitària i Caixa Popular.

Com estan distribuïts els patis escolars? Qui ocupa gran part de l’espai? Hi ha alguna activitat que quede marginada? I algun gènere? Responent a aquestes preguntes sorgeix el documental ‘Patis vius, patis coeducatius’, una iniciativa de l’Associació per la Coeducació en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves, Florida Universitària i Caixa Popular.

El documental arreplega testimonis de professionals de diferents centres educatius, tant en l’observació dels patis com en els processos de construcció de noves infraestructures que promouen la coeducació.

Està basat en la tesi doctoral de Sandra Molines, professora de Florida Universitària, i és una invitació a reflexionar sobre el que ocorre en els patis escolars des de la perspectiva feminista; però també una finestra oberta a noves maneres de jugar i educar més equitativa, ja que el disseny dels patis i la prevalença de certes pistes esportives com a camps de futbol pot anul·lar el desenvolupament d’altres activitats lúdiques.

‘Patis vius, patis coeducatius’ pretén ser un instrument que convide a la reflexió de tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies) sobre el que ocorre en els seus patis escolars, ja que en ells es comencen a sembrar les desigualtats de gènere entre xiquetes i xiquets.

Encara que l’objectiu principal del documental és que el professorat incloga la perspectiva de gènere en la seua mirada, anàlisi i usos del pati, també pretén crear noves i majors sensibilitats respecte de l’important paper que té aquest espai en la socialització de l’alumnat en un centre educatiu.

Programa

Presentació:

– Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació.

– Victoria Gómez, directora d’Estudis Universitaris (Florida Universitaria).

– Paco Alós, director RSE i Relacions institucionals de Caixa Popular.

– Sara Verdú, coordinadora de l’equip d’especialistes en Participació i Polítiques d’Igualtat de Las Naves.

– Sandra Molines, directora i autora de la tesi doctoral que ha donat lloc al documental.

Projecció del documental.

Taula redona amb:

– Elena Azcárraga, del CEIP San Juan de Ribera (València).

– Juan Olaya, coordinador d’igualtat i convivència del Centre Educatiu Xúquer.

– Xavier Leal, director del CEIP Jaume I.

– Inmaculada López, directora de la Escuela La Comarcal.

– Sandra Molines, de l’Associació per la Coeducació.

COMPARTEIX:
TW - FB