Fotografia d'una cassette amb el logotip de SuperSonic
Eventos Sono·lab

Presentació de “SUPER·SONIC: Col·lecció Francisco López de Música Experimental i Àudio-Art” by Sono·lab

CATEGORIA:
Eventos Sono·lab
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
16/11/2023 19:00 - 21:00

Las Naves, a través del laboratori de noves Eines de Creació i Producció Musical, Sono·lab, serà seu d’una de les majors col·leccions del món de música experimental i àudio-art. 

El laboratori de noves Eines de Creació i Producció Musical de Las Naves, Sono·lab, presenta “SUPER·SONIC: Col·lecció Francisco López de Música Experimental i Àudio-Art”, amb més de 50 mil registres d’àudio (obres, tracks, peces sonores).

Francisco López és reconegut internacionalment com una de les figures més rellevants de la música experimental i l’àudio art. La seua trajectòria en l’àmbit de la creació sonora i de treball amb gravacions ambientals abasta un període de més de 40 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers sonor absolutament personal i iconoclasta, basat en una escolta profunda del món. Com a resultat d’aquesta activitat i de l’intercanvi personal directe amb artistes de tot el món durant els últims 40 anys, ha recopilat aquesta gran col·lecció que està en constant ampliació. Està constituïda per micro edicions, edicions limitades i autoedicions d’artistes en tota mena de formats d’àudio (CD, cassets, discos de vinil, memòries USB, DVD, publicacions impreses i altres formats físics), així com els seus equivalents virtuals ja digitalitzats (arxius d’àudio i imatges) i catalogats (base de dades).

En l’actualitat, la col·lecció Super-Sonic reuneix 50 mil registres d’àudio d’uns 10 mil artistes de tot el món, a més de continguts en unes 7-8 mil publicacions físiques (aproximadament dos terços de la col·lecció ja estan catalogats i digitalitzats gràcies a uns deu anys de treball en la seua ubicació prèvia).

La col·lecció es completa amb una biblioteca especialitzada de música experimental i àudio-art, també propietat de Francisco López, integrada en l’actualitat per uns 700 volums físics (llibres, revistes i altres publicacions).

Sono·lab aposta per les noves tecnologies aplicades a les tendències musicals actuals com a vehicle estratègic per a la innovació social, així com democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de creació i producció musical. És per això que, gràcies a este acord entre Las Naves i Francisco López, Sono·lab amplia les seues àrees d’actuació i de divulgació. A més, amb esta col·laboració també es reforça la cerca d’innovació social ja que la col·lecció pretén ser un arxiu referent a nivell local, nacional i internacional, per a la preservació, consulta, escolta, difusió, intercanvi, investigació i promoció de la música experimental i l’art sonor.

En la presentació, que tindrà lloc a la Sala Polivalent de Las Naves el 16 de novembre a les 19 hores, el mateix Francisco López  donarà una xarrada titulada “Àudio Experimental Social”. Després d’ella, s’acompanyarà als assistents a un recorregut per la col·lecció i acabarà amb un afterwork al Pati 1.

Coneix més sobre la col·lecció.

 

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
16/11/2023 19:00 - 21:00