Esdeveniments
Perspectiva 2030. Imaginant la València del futur.
CATEGORIA:
Esdeveniments
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
03/02/2022 17:30 - 20:30

Amb una actualitat tan canviant, tots ens hem preguntat com afectaran el futur tots els desenvolupaments tecnològics, canvis socials i pandèmies. El projecte VALÈNCIA 360, de València Capital Mundial del Disseny 2022 i el centre d’innovació Las Naves, a través del seu laboratori per a un futur millor Futur·lab, tracta de donar respostes a aquestes qüestions, i més en concret per a la nostra ciutat. Cinc equips de dissenyadors – valencians i internacionals – han creat una sèrie de visualitzacions de diverses localitzacions de la ciutat de València. Cada equip amb un estil gràfic diferent ha representat aqueix espai en una imatge de 360 graus, permetent a l’espectador entrar de ple en la seua creació. Les imatges es podran visitar a través del nostre telèfon intel·ligent, un ordinador o ulleres de Realitat Virtual.

Per a incentivar el debat els hem demanat que dissenyaren una meitat en el que consideraren un futur utòpic i l’altra meitat el que seria un futur distòpic. Les imatges representen qüestions de rellevància com la turistificación, la falta de recursos, la desertificació, els desastres naturals, etc. Amb aquestes representacions pretenem generar un debat entorn de la ciutat de València.

Diàleg

Després de la presentació de les imatges debatrem sobre els pensaments que les imatges susciten als assistents. El debat seguirà el format “Fishbowl”; hi haurà 5 cadires per als tertulians, sempre hi haurà una cadira lliure, que podrà ocupar qualsevol oïdor en cas de voler intervindre, quan això succeïsca, un dels 4 ocupants de cadira abandonarà el seu lloc per a tornar a deixar un seient disponible. Un moderador s’encarregarà del bon funcionament de l’esdeveniment. La idea és poder incloure punt de vista des de ciutadans del carrer fins a dissenyadors o experts.

Agenda

17.30 – Presentació del Projecte València 360.

  • Xavi Calvo. Director General de World Design Capital València
  • David Espinosa. Coordinador de Futur.lab – Las Naves
  • Luca di Stefano. Director Non Architecture
  • Quatrecaps, Rarea, Lloyd, EX.FIGURA, C.LAB.

18.15 – Diàleg Fishbowl: Què podem esperar de València en el futur?

Presentació diàleg Fishbowl: Alex García Estellés. Project Manager. Non Architecture Studio.

Diàleg Fishbowl:

  • Modera: Mar Muñoz Aparici. Project Curator. Non Architecture Studio.
  • David Espinosa. Responsable de Futur.lab – Las Naves.
  • Luca di Stefano. Director Non Architecture.
  • Xavi Calvo. Director General de WDCV.
  • Débora Domingo Calabuig. Vicerrectora de Campus de la UPV.
  • Javi Rivera – CEU-UCH.

19.00 – Lliurament Premi per Xavi Calvo. Director General de World Design Capital València.

19.15 – Inauguració i visita de l’exposició.

Scheduled Esdeveniments Eventos Futur·lab
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
03/02/2022 17:30 - 20:30