Cartell de LASER Talks València
Eventos ICC

LASER Talks València. Art i ciència en el doctorat

CATEGORIA:
Eventos ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
13/01/2023 18:00 - 20:00

El programa LASER Talks (Leonardo Art Science Evening Rendezvous) arriba a València de la mà de la UPV en col·laboració amb Las Naves, amb una nova trobada internacional de persones del món de l’art, la ciència, l’humanisme i la tecnologia, que interactuen amb el públic per aportar coneixement i diàleg interdisciplinar.

En esta edició de 2023, LASER Talks València organitza un debat amb dues investigadores en fase predoctoral: l’arquitecta Amanda Ramón i l’artista Patricia Cadavid, que també oferirà la performance “Khipu electrònic”. Amb elles, analitzarem les característiques del treball interdisciplinar com a pràctica d’investigació, educativa i innovadora.

L’etapa doctoral suposa la via d’accés acadèmic a la pràctica d’investigació, que visibilitza l’evolució i les posicions de qui hui exerceix la interdisciplinarietat com a projecció sobre el seu futur, i per tant sobre allò comú i compartit. Amanda i Patricia conversaran sobre la creativitat, la tecnologia, la crítica i la política… amb una mirada múltiple que entén el coneixement i la investigació des de l’aliança i la col·laboració.

 

CONVIDADES:

Amanda Ramón Constantí

Arquitecta per la Universidad Politècnica de València, amb formació complementària en noves tecnologies i metodologies per al modelat digital d’edificis, amb especial interés en la digitalització del patrimoni arquitectònic, i l’eficiència energètica. En l’actualitat, doctoranda en el laboratori “3D Visual Computing and Robotics” de la Universidad de Castilla-La Mancha, amb la tesi sobre models tèrmics d’edificis realitzats de manera semiautomàtica. Realitza divulgació relacionada amb enginyeria i STEM en els àmbits de la moda i l’arquitectura en el seu projecte a YouTube “A Escala”, a més de formar part de la comunitat de divulgació cultural i científica “Scenio”.

Patricia Cadavid*

Màster en Arts Visuals i Multimèdia (Universitat Politècnica de València); Màster en Art del programa Interface Cultures (Kunstuniversität Linz), i graduada en Belles Arts amb menció en tecnologies de la imatge per la Universidad de Castilla-La Mancha. Ha exposat en festivals com Ars Electronica (Austria), ADAF (Grècia), la conferència NIME, i diversos espais a Estats Units, Xile, Mèxic, Alemanya i Colòmbia.

*Performance “KHIPU ELECTRÒNIC”
Patricia Cadavid presentarà la seua performance audiovisual “Khipu_electrònico” basada en la manipulació d’un instrument sonor experimental. El khipu és un dispositiu de processament i transmissió d’informació utilitzat principalment per l’imperi inca i les societats andines anteriors. Esta interfície tangible és un dels primers ordinadors tèxtils coneguts, consistent en una corda central de llana o cotó a la qual s’unien altres cordes amb nusos de diferents formes, colors i mides que encripten diferents tipus de valors i informació. El sistema va ser molt utilitzat fins a la colonització espanyola que va prohibir el seu ús i va destruir gran nombre d’estos dispositius.

 

Scheduled Eventos ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
13/01/2023 18:00 - 20:00