Esdeveniments
II Jornada de Disseny per a la Innovació Social i Disseny Social: Codisseny aplicat a l’àmbit de la salut
CATEGORIA:
Esdeveniments
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
10/12/2021 17:30 - 20:00
  • En la “II Jornada de Disseny per a la Innovació Social i Disseny Social: Codisseny aplicat a l’àmbit de la salut” es presentaran els resultats del ‘Curs de codisseny per a la salut’.
  • El taller va ser organitzat per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i promogut per Las Naves.

L’experiència ha demostrat que els processos de codisseny són especialment adequats per a abordar problemes socials complexos i aportar solucions. En l’actual context d’innovació i transformació en els sistemes públics d’atenció sanitària i en els comportaments socials en matèria de prevenció i cures, s’obrin grans oportunitats de millora. El disseny és un agent estratègic per a abordar-los amb èxit.

Per això, l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha dut a terme el ‘Curs de Co-disseny per a la salut’, promogut pel centre d’innovació Las Naves, amb l’objectiu de capacitar a professionals del disseny per a treballar en aquest àmbit. Ha sigut dirigit per Raquel Pelta, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en codiseño aplicat a l’àmbit social.

Una vintena d’estudiants han participat en el programa formatiu, impartit durant el mes de novembre, concebut com un taller amb classes teòriques i estudis de cas, presentats per experts i expertes, i una experiència pràctica. Aquesta s’ha desenvolupat al costat del col·lectiu Enfermeras por el Cambio, els membres del qual pertanyen al Col·legi d’Infermeria de València.

Ara presentem els resultats d’aquest procés de codisseny, en el marc de la ‘II Jornada de Disseny per a la Innovació Social i Disseny Social: Codisseny aplicat a l’àmbit de la salut’, que tindrà lloc en Las Naves, amb participació de totes les parts implicades i altres experts i expertes.

Programa:

17:30h. Inauguració. Marta Chillarón, directora de Las Naves, i Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

17:40h. ‘Codisseny per a l’àmbit de la salut. Reptes i oportunitats’. Raquel Pelta, directora del ‘Curs de Codisseny per a la Salut’ i directora científica de la II Jornada de Disseny per a la Innovació Social.

18:00h. ‘El disseny estratègic i la seua aportació en la millora del servei públic de salut a Xile: El cas de les llistes d’espera’. Sara Riveros, dissenyadora de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile.

18:35h. Representant de la Fundació La Caixa.

19:10h. Presentació dels resultats i propostes del curs i taller de codisseny per a la salut. Raquel Pelta, directora del curs, Irene Reig, de Carpe Studio -coordinadora del taller, representants d’Enfermeras por el Cambio i de l’alumnat.

19:55h. Valoració final. Raquel Pelta, directora del curs.

20:00h. Clausura de la jornada. María Navarro, gerent de l’ADCV.

Scheduled Esdeveniments Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
10/12/2021 17:30 - 20:00