Imatge corporativa de l'exposció LaBi sobre estratègies contra el canvi climàtic
Eventos Futur·lab

Exposició “LABI 24: Estratègies des de la imatge contra el canvi climàtic”

CATEGORIA:
Eventos Futur·lab
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
18/01/2024 18:30 - 19/04/2024 20:30

LABi: Laboratori de pensament, creació i difusió de la imatge és un projecte del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València. Un espai que brinda als estudiants noves vies d’estudi i comprensió de la imatge en connexió amb les necessitats ciutadanes, generant projectes artístics multidisciplinaris.

En esta edició, realitzada en col·laboració amb el laboratori per a un futur millor de Las Naves, Futur·lab, la proposta expositiva se centra en dos treballs que destaquen per la seua singularitat conceptual i visual, realitzats per alumnes del Màster en Fotografia de la UPV.

El projecte “Acqua alta” és una instal·lació que aborda la problemàtica de la pujada del nivell de l’aigua i el seu impacte potencial en les zones costaneres. Amb un enfocament enginyós i subtil, esta instal·lació busca generar una il·lusió de compra d’habitatges a preus considerablement inferiors al mercat actual.

El projecte “Sant Pere Nolasc – un mercat viu” es materialitza al voltant d’una acció duta a terme en l’animat barri de la Zaidia, específicament en el mercat tancat de Sant Pere Nolasc, durant juny de 2023. Esta intervenció no sols ha deixat una petjada significativa en la comunitat, sinó que també ha establit un diàleg únic entre l’art i la vida quotidiana.

En esta exposició els alumnes del Màster en Fotografia de la UPV plantegen un discurs teòric-crític sobre la imatge contemporània, especialment en relació a com la fotografia i les arts visuals poden, i deuen, ser una eina útil i eficaç en la nostra necessària lluita contra el canvi climàtic.

A les 18.30 h, i per a donar pas a la inauguració, tindrà lloc una xarrada en la qual César Guardeño, co-fundador de Caminart i co-autor del llibre Mercats de València introduirà breument la situació dels mercats valencians. Juntament amb la instal·lació, i durant el temps que dure l’exposició, tindrà lloc un mercat ambulant de barata en el qual serà possible canviar qualsevol objecte per fruites i verdures de proximitat i temporada que, exposades al costat de les fotografies de gran format, permetran que la sala oscil·le entre un espai museístic i el mercat real.

Agenda de la inauguració:

18.30 – 19:00h Xarrada d’introducció a la expo per part de César *uardeño, cofundador de *aminart i coautor del llibre «Mercats de València».

19:00h Inauguració

20.00 – 21:30h Refrigeri al pati.

  • Taula redona «Hui és dia de mercat: com ha canviat el nostre model de consum?».

Relacionada amb l’exposició, el dia 25 de gener a les 19.00 hores, està programada una taula redona en la qual diferents veus relacionades amb el mercat (venedors, proveïdors, clients, associacions veïnals) debatran sobre la situació actual dels mercats a la ciutat de València.

Els participants són: Fina Puchades Tomé, l’última venedora del mercat Sant Pere Nolasc; Santiago Grau Gadea, veí i client, a més d’haver sigut cap de la Unitat de Difusió, Didàctica i Exposicions en Museu de Prehistòria de València; i Enric Navarro i Valls, llaurador.

Comissariat: Pedro Vicente / Bea Domingo

Artistes: David Cantillo / María Galindo / Nuria Laserna / Ania Zawisza

Organitzen: Màster en Fotografia UPV/ Universitat Politècnica de València / Las Naves

 

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
18/01/2024 18:30 - 19/04/2024 20:30