Sense categoria
Exposició ‘Brillar’
CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
  • L’expo ‘Brillar’  mostra el treball de 14 joves artistes i és el resultat d’un projecte de cocreació i treball col·laboratiu desenvolupat durant mesos.
  • Forma part del suport de Las Naves a la creació jove i innovadora, així com a les Indústries Culturals i Creatives de la ciutat.
  • Prorroguem la expo fins al 26 de febrer.

 

Brillar:
1. Dit d’un cos: emetre o reflectir llum.
2. Dit d’una persona: sobreeixir en talent, bellesa, etc.
3. Evocat ací: purgar orígens, tirades, pors i aspiracions.

Tindre tot per davant no significa no tindre res darrere. En vint-i-dos anys, o dènou, qualsevol acumula un historial de vivències suficient com per a ser molt més que un simple tòpic: jove amb tot per davant. Sota el títol ‘Brillar’, aquesta exposició de caràcter col·lectiu planteja una exploració emocional a través de les imatges de 14 joves creadores vinculades al territori valencià. Educació, família, autoestima, confiança, independència, èxit i fracàs són alguns dels temes que en ella es posen sobre la paret per a mirar més enllà de mites associats en excés al desenvolupament personal com el talent i l’esforç.

L’exposició ‘Brillar’ és el resultat d’un projecte de cocreació i treball col·laboratiu desenvolupat durant uns mesos en què han participat les artistes Cris Bartual, Selen Botto, Silvia Castillo, Angie Donet, Gala Font de Mora, Silvia Giménez, Laura Ibáñez, Paula Lorenzo, Aina Miguel, Elsa Moreno, Susana Pérez Gibert, Francesc Planes, Elena Sanmartín i Irene Santiago.

La idea i coordinació ha estat a càrrec de Jorge Alamar i en el procés han participat també la jove escriptora valenciana  Marta Rosmeri i Paula Costa, La terapeuta millennial. De l’equip de treball creat per a l’ocasió també han format part Belén Bru com a dissenyadora gràfica i Mati Martí com a assistent tècnica. 

Les fotògrafes participants desenvolupen les seues carreres professionals multidisciplinàries i intenten eixir davant de forma professional. Per a algunes de les participants és la seua primera exposició institucional i les seues fotografies són una manera de mostrar i reflexionar sobre el passat, el present i el futur.

El projecte és innovador, entre altres aspectes, perquè està concebut d’una manera col·lectiva i  col·laborativa, allunyant-se del tradicional estatus d’autoria i proposant  un comissariat coordinat però no impositiu. A més, ‘Brillar’ part de l’exposició com a matriu amb l’objectiu de generar tot un univers  al voltant que transcendisca la concepció clàssica d’exhibició.

Suport a les ICC

Donar suport a la creació jove i innovadora, així com a les ICC, continua sent una prioritat per al centre d’innovació Las Naves. Especialment, com en aquest cas visibilitzant treballs “capdavanters”, en un moment com l’actual.

 

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA: