Cartell de la mesa rodona ¿Es Valencia una ciudad verde? dins de Desembre Europeu 2023
Missions València 2030

És València una ciutat verda? Consecució del guardó i oportunitats

CATEGORIA:
Missions València 2030
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
14/12/2023 17:00 - 18:15
  • Taula redona amb la participació de col·lectius socials i membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de València, que ens informaran sobre els objectius de la iniciativa europea i les fortaleses que han portat a València a obtindre el guardó. A més es debatran sobre les oportunitats que comporta aquest guardó per a la ciutat.

En el context del Desembre Europeu, organitzat per la Universitat de València, el dia 14 de desembre organitzem la taula redona “És València una ciutat verda? Consecució del guardó i oportunitats”. En el sentit ampli de verd, entés com a sostenibilitat urbana… Ací se celebrarà la capitalitat verda i es debatrà entorn del tema amb les 5 hèlices de l’ecosistema.

València és capital Verd Europea 2024, un distintiu que premia a les ciutats líders en polítiques mediambientals i netes i que fins ara a Espanya només havia obtingut Vitòria en 2012. La candidatura gira entorn de 4 eixos temàtics i un transversal. Els 4 eixos temàtics són: Infraestructura verda i biodiversitat, Missió Climàtica, Espai Públic i Mobilitat i Horta i alimentació sostenible. El cinqué eix sobre el qual se sustenta són les Aliances i Participació.

És un premi i un reconeixement que és fruit d’un esforç continuat de tota la ciutat i per això, és necessari activar també a tota la ciutat en aquest any de celebració i de projectes futurs, ja que ha sigut clau en la consecució del guardó i de les polítiques mediambientals d’èxit.La taula redona està programada de 17h00-18h15 el 14 de desembre a la sala polivalent de Las Naves.

Els participants de la taula seran:

  • Antonio García Celda – Director General Capitalidad Verde 2024 València
  • Anna Valentín – Unidad Sociedad y Territorio SEO Birdlife
  • José Luis Alapont – Director de Área de Transición Verde (Universitat Politècnica de València)
  • Emilio Barba – Universitat de València
  • Fèlix Tena-mitjans de comunicación
Scheduled Missions València 2030 Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
14/12/2023 17:00 - 18:15