Professionals internacionals aborden en Las Naves com l’avaluació de polítiques públiques és clau per a la ciutadania

22 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La IX Conferència Biennal Internacional d’Avaluació de Polítiques Públiques està impulsada per Avalua·lab del centre d’innovació.
  • La inauguració estarà a càrrec de Joan Ribó, alcalde de València; i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.
  • En l’acte de clausura es farà lliurament de l’III Premi Internacional “Carlos Román” d’Avaluació de Polítiques Públiques.
  • L’esdeveniment podrà seguir-se per streaming a través del canal YouTube de Las Naves: https://youtu.be/u1ouqfr6rp4

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, acollirà aquest dijous 24 de setembre, a les 09.00 hores, la XI Conferència Biennal Internacional d’Avaluació de Polítiques Públiques. La celebració d’aquest esdeveniment és una de les activitats impulsades per Avalua·lab, el Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques que Las Naves ha posat en marxa per a millorar l’acció de les polítiques públiques que ens afecten a totes les ciutadanes i ciutadans.

La inauguració de la Conferència estarà a càrrec de Joan Ribó, alcalde de València; i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias. També participarà el director general de Transparència, Andrés Gomis.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha ressaltat la importància de les avaluacions ja que “milloren l’eficàcia de les intervencions públiques, faciliten la transparència i fomenten l’aprenentatge. Gràcies a eines com l’avaluació podem millorar les polítiques públiques i contribuir al fet que la ciutadania entenga l’efecte directe que aquestes tenen sobre les seues vides”.

En la Conferència participaran representants de les principals xarxes professionals d’avaluació i algunes de les persones més destacades en el camp de l’avaluació a nivell nacional. Totes elles aprofundiran en els reptes actuals per a la seua institucionalització, nous enfocaments i metodologies d’avaluació i casos pràctics d’avaluació aplicada sobre sistemes integrals d’avaluació i avaluació de resultats i impactes.

En l’acte de clausura, que serà a càrrec de Carlos Galiana, regidor d’Innovació; i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, es farà lliurament de l’III Premi Internacional “Carlos Román” d’Avaluació de Polítiques Públiques.

Avaluar per a aconseguir decisions millors per a la ciutadania

L’avaluació és una eina clau per a la millora contínua de les polítiques públiques i ho és, especialment en el moment actual, en el qual la societat civil exigeix solucions públiques més eficaces, eficients i innovadores per a donar resposta als seus problemes. De fet, l’avaluació de polítiques públiques contribueix a impulsar en major mesura la transparència, la rendició de comptes, la participació ciutadana i la nova governança.

L’interés per l’avaluació és creixent en els últims anys i resulta molt destacable l’important nombre d’avaluacions que ja es realitzen a l’any a Espanya. Una tendència a la qual Las Naves s’ha sumat en la seua cerca per la millora de la vida de les persones mitjançant solucions innovadores com és el cas de la creació d’Avalua·lab.

Avalua·lab

El Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques Avalua·Lab és una iniciativa que Las Naves ha posat en marxa amb l’objectiu final, precisament, de millorar l’acció de les polítiques públiques que ens afecten a totes les ciutadanes i ciutadans.

En el seu disseny ha participat també personal investigador i docent de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València; l’oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València; la Diputació de Castelló; el servei de Transparència de la Generalitat Valenciana; la Federació d’Associacions de Veïns de València, el grup Sociograma i la consultora d’avaluació Kveloce, entre altres.

Més informació en www.conferenciaevaluacion.com

COMPARTEIX:
TW - FB