Primera reunió de coordinació entre el projecte ProSumE i la xarxa Connecta Energia

27 de abril de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El projecte ProSumE (Enabling EnergyProsumers Services) ha celebrat el seu primer comitè de seguiment obert per donar a conèixer els avanços del projecte als participants de la xarxa Connecta Energia.
  • Es van presentar els plans de treball pel analisis tecnico i juridico de la producció de renovables a València per part del IIE-UPV i de IUDESCOOP-UV.

El projecte ProSumE pretén convertir a València en un referent nacional i europeu en matèria de autoconsumo i autoproducción d’energia solar, amb la finalitat de aconseguir una producció descentralitzada de l’energia per fer-la més justa i democràtica. L’objectiu del projecte és definir un full de ruta per al desenvolupament dels serveis a prosumidors (productors i consumidors) d’energia renovable a la ciutat. Aquest projecte va nàixer del treball del grup de treball sobre la producció d’energies renovables a nivell local de la xarxa Connecta Energia i pretén, gràcies a aquestes reunions obertes, mantenir el diàleg amb actors energètics de la ciutat al llarg del projecte.

En aquesta primera reunió oberta es van donar a conèixer els avanços realitzats fins al moment en els paquets de treball tècnics i jurídics. El IIE de la UPV ha compartit les grans línies de l’assessorament del potencial de producció d’energia fotovoltaica de la ciutat. I l’institut IUEDESCOOP ha presentat la metodologia que s’emprarà per identificar bones pràctiques de serveis a prosumidores a nivell europeu i estudiar el seu replicabilidad a València.

Han participat en la reunió representants del sector de l’energia renovable a València: Las Naves, la Diputació de València, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, Ahinco Sostenible, Barri La Pinada, Aeioluz, l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP) de la Universitat de València, l’Institut d’Enginyeria Energètica de la UPV, la start-up Pon Verde a Tu Vecino, Somenergia, AEIOLuz, i de la Plataforma per un Nou Model Energètic. Les i els participants han mostrat interès per la realització d’un mapa de recursos d’energia solar a la ciutat i s’ha convidat als particpantes també a compartir propostes identificades com a bones pràctiques a Espanya o a Europa per incloure’ls en l’estudi.

Durant aquesta reunió del grup de treball de la xarxa Connecta Energia sobre la producció d’energia renovables a nivell local també ha tingut lloc una presentació per part de Juan Sacri, del projecte de Eco-barri La Pinada.

La pròxima reunió de coordinació tindrà lloc durant el mes de juny. Si tens interès a participar, contacta amb hola@lasnaves.com

ProSumE és una iniciativa del centre d’innovació Las Naves, l’Institut d’Enginyeria Energètica (IIE) de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic i l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprendimiento (IUDESCOOP) de la Universitat de València. El finançament és a càrrec del EIT Climate Kic, la principal iniciativa de la Unió Europea sobre canvi climàtic.

COMPARTEIX:
TW - FB