Presentació Laboratori Urbà del projecte FogGuru

15 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En col·laboració amb EMIVASA i el Cicle Integral de l’Aigua, Las Naves posa en marxa aquesta iniciativa per a buscar solucions a la gestió de l’aigua a València mitjançant Fog Computing.
  • Es tracta de capacitar a huit investigadores i investigadors de diferents països en aquest nou model.

En la presentació del Laboratori Urbà del projecte FogGuru participaran el regidor d’Innovació, Carlos Galiana; la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía; el vicepresident de projectes europeus de la Universitat de Rennes 1, Sébastien Le Picard; i el coordinador del projecte, Guillaume Pierre, de la Universitat de Rennes 1.

Amb aquest Laboratori Urbà FogGuru, que compta amb la col·laboració d’EMIVASA i el Cicle Integral de l’Aigua, es capacitarà a 8 investigadors i investigadores en etapa primerenca (ESR) per a constituir la pròxima generació d’experts i expertes europees en computació en la boira. Durarà un any, temps en el qual desenvoluparan i implementaran una eina que permeta millorar la gestió de l’aigua a la nostra ciutat, com per exemple la detecció ràpida de grans fugides d’aigua.

El consorci FogGuru està compost per dues institucions acadèmiques de primer nivell, la Universitat de Rennes 1 i la Universitat Tècnica de Berlín; dues PIMES de tecnologia avançada, Elastisys i O-Hopper; EIT Digital Rennes, organització europea líder en innovació digital i educació empresarial; i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

El Fog Computing, o computació en la boira, és un model en el qual part del processament de les dades i les aplicacions es concentra en els dispositius distribuïts en la xarxa, en lloc de completament en el núvol; amb la consegüent agilitació del tractament de les dades.

COMPARTEIX:
TW - FB