Presentació del llibre “Escuchar y transformar la ciudad” de Paisaje Transversal

21 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Paisaje Transversal comparteix la seua visió i els seus més de 10 anys i 100 projectes d’experiència pràctica vinculats a l’urbanisme col·laboratiu i a la millora les nostres ciutats a través de metodologies i solucions concretes.

Paisaje Transversal publica el seu primer llibre “Escuchar y transformar la ciudad” i el presenta el pròxim 10 de desembre a les 19:00h en el centre d’innovació Las Naves. Un llibre sobre urbanisme col·laboratiu i participació ciutadana que ha sigut coeditat entre Libros de la Catarata i la Fundación Arquia. En ell l’oficina d’innovació urbana comparteix la seua visió i els seus més de 10 anys i 100 projectes experiència pràctica vinculats a l’urbanisme col·laboratiu i a la millora les nostres ciutats a través de metodologies i solucions concretes. En aquesta obra s’apunta com abordar les problemàtiques les ciutats requereix d’una perspectiva integral i participativa per als superar els seus desafiaments i combatre la desigualtat urbana.

El llibre serveix tant com a revisió dels assumptes urbans clau, del seu origen i situació actual, com de tractat pràctic i tècnic per a entendre i aplicar noves formes d’intervenir en ells des d’una perspectiva transversal, integral i participativa, és a dir, que atenga de manera simultània i coordinada a diferents mirades, disciplines i factors urbanístics, ambientals, socials i econòmics i incorpore a la població tant en el procés d’anàlisi dels problemes com en el disseny de les solucions.

Presentació del llibre

L’acte comptarà amb la intervenció de:

Paisaje Transversal

Javier Ibáñez, director tècnic de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València

Ramón Marrades, director de l’Oficina Estratègica de la Marina de València

Eva Álvarez, professora d’Arquitectura ETSAV UPV

Sobre Paisaje Transversal

Paisaje Transversal és una oficina d’innovació urbana amb seu a Madrid que treballa en la transformació de les ciutats i els territoris des d’una perspectiva innovadora, integral i participativa. Creada en 2011 per Pilar Díaz Rodríguez, Guillermo Acer Caballero, Jorge Arévalo Martín, Jon Aguirre Such i Iñaki Romero Fernández de Larrea, ha participat en més d’un centenar de projectes en tota Espanya (Madrid, Catalunya, Aragó, Astúries País Basc, etc.) i Llatinoamèrica (Mèxic, Perú, Brasil i Guatemala). Paisaje Transversal ha participat en grans operacions de transformació urbana i ha dissenyat i executat projectes de planificació estratègica i regeneració urbana integral i desenvolupament territorial. És reconeguda per les seues actuacions en matèria de disseny col·laboratiu de l’espai públic, l’activació d’equipament, el disseny de laboratoris urbans i accions en matèria de patrimoni i turisme.

A més, Paisaje Transversal porta funcionant des de 2007 com a espai de reflexió sobre desenvolupament urbà sostenible a través del seu blog, un dels més influents en el món sobre arquitectura i urbanisme en espanyol. Al setembre de 2015, va rebre el Premi a l’Excel·lència en l’Economia Social Madrilenya per la seua aportació a la societat a través de projectes d’urbanisme participatiu. Així mateix, compta amb el Premi arquia/innova 2016 de la biennal d’arquitectura jove espanyola arquia/pròxima.

COMPARTEIX:
TW - FB