Presentació del Llibre Blanc del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana

13 de juny de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Més de la meitat dels ingressos del sector de Videojocs procedeix del mercat internacional.
  • La indústria de desenvolupament i producció de videojocs a la Comunitat Valenciana està constituïda per 60 empreses i per 30 estudis a l’espera de constituir-se com a entitat legal.
  • En 2017 aquesta indústria va facturar 10,1 milions d’euros i va emprar a 466 professionals de forma directa.
  • Accés al Llibre Blanc del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana 2018. Descarrega-te’l ací.

El 57% dels ingressos de les empreses valencianes del sector de videojocs prové de fora d’Espanya. És una de les principals conclusions que es desprenen del Llibre Blanc del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana 2018, presentat aquest matí en el centre d’innovació Las Naves. Aquest estudi ha sigut promogut pel centre d’innovació Las Naves i l’Institut Valencià de Cultura, i elaborat per DEV (Desarrollo Español de Videojuegos).

Destaquen els elevats ingressos generats de les empreses valencianes en la regió nord-americana, en la qual es troba Estats Units, el segon mercat mundial. L’alt nivell d’internacionalització del videojoc valencià es reflecteix que el 100% de les produccions estan disponibles en l’idioma anglés, superant al castellà.

Durant l’any 2017 la indústria del videojoc va facturar a la Comunitat Valenciana 10,1 milions d’euros i va emprar a 466 professionals de manera directa en un sector el creixement del qual s’ha vist accelerat en els últims anys. Vuit de cada deu empreses no existien fa 10 anys, i el 47% de les empreses han nascut durant els últims 5 anys.

El regidor d’Innovació Berto Jaramillo explica el creixement del sector i l’impuls que se li ha donat des d’institucions públiques com el centre d’innovació Las Naves: “S’ha potenciat la presència de les i els desenvolupadors valencians en esdeveniments de referència. S’han creat esdeveniments que ja són referents dins de la creació indie com el València Indie Summit, que va reunir en Las Naves a 500 estudiants i professionals dels videojocs. I s’ha recolzat a les associacions d’estudiants i de professionals del sector cercant enfortir una comunitat que aprofite les sinergies, donant com a resultat el naixement del grup de treball de creació digital Cercle Valencià del Videojoc”.

Per la seua banda, Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, reconeix el potencial d’aquest sector: “Quan elaborem el Pla Fes Cultura, ja vam entendre que el sector del videojoc seria necessari per a construir una política cultural valenciana que fóra motor industrial, font de recuperació i innovació econòmica i també de millora de la competitivitat. Entre les mesures contemplades fins a 2020 figuren plans formatius i de suport a les empreses del sector”. El conseller Marzà ha destacat el suport al sector del videojoc coincidint amb la presentació del primer Llibre Blanco del Desenvolupament de videojocs a la Comunitat Valenciana.

“La nostra indústria necessita iniciatives tant públiques com a privades que canalitzen, acompanyen i facen créixer la important pedrera de gran talent que s’està generant. L’ecosistema que s’ha creat a la Comunitat Valenciana representa el brou de cultiu ideal perquè es generen els casos d’èxit que la nostra indústria necessita per a escometre grans produccions que ens posicionen en el lloc que mereixem” assenyala Luis Quintans, president de DEV.

Només el 17% de la plantilla de les empreses del sector són dones, segons les dades presentades d’aquest Llibre Blanco del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana. Una dada d’acord amb les xifres a nivell nacional i internacional i que les institucions públiques cerquen revertir. “El foment de vocacions tecnològiques entre xiquetes, joves i dones és una aposta fonamental per a Las Naves. En aquest sentit estem especialment satisfetes pel recent inici de la col·laboració amb FemDevs, l’associació que lluita per la defensa i inclusió de les dones en la indústria del videojoc”, ha explicat el regidor Jaramillo.

COMPARTEIX:
TW - FB