Presentació de resultats del Laboratori Urbà FogGuru

16 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Durant l’esdeveniment es donaran a conéixer els resultats dels primers quatre doctorands que han estat treballant en la solució de fugides d’aigua en el sistema mitjançant Fog Computing.
  • A més, es presentarà la segona part del projecte, en el qual altres quatre doctorands desenvoluparan un FabLab d’internet de les coses.
  • A causa de l’aforament limitat pel COVID-19 i per a facilitar l’assistència de totes les persones interessades, hi haurà streaming online.

El projecte FogGuru és un projecte europeu l’objectiu del qual és capacitar a huit investigadors i investigadores amb un programa d’investigació innovador i intersectorial per a constituir la pròxima generació d’experts en computació en la boira (Fog computing) d’Europa. Amb una duració d’un any, es divideix en períodes en els quals huit doctorands treballaran per a solucionar problemes detectats a la nostra ciutat.

Durant la primera estada a València els quatre investigadors involucrats han desenvolupat un demostrador, en col·laboració amb EMIVASA i el servei municipal del Cicle Integral d’Aigua, per a monitorar el consum d’aigua i detectar fugides més ràpidament amb una tecnologia basada en Fog Computing, més nova que la que el servei té instal·lada actualment.

Durant la segona estada els investigadors desenvoluparan un FabLab d’internet de les coses a partir d’una sèrie de casos d’ús que demostraran el funcionament de la plataforma oferida. El primer d’ells es desplegarà en La Marina de València amb la instal·lació de sensors per a mesurar paràmetres ambientals en edificis o zones obertes.

En la presentació dels resultats del Laboratori Urbà del projecte FogGuru participaran el regidor d’Innovació, Carlos Galiana; la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía; el vicepresident de projectes europeus de la Universitat de Rennes 1, Sébastien Le Picard; i el coordinador del projecte, Guillaume Pierre, de la Universitat de Rennes 1.

El consorci FogGuru està compost per dues institucions acadèmiques de primer nivell, la Universitat de Rennes 1 i la Universitat Tècnica de Berlín; dues PIMES de tecnologia avançada, Elastisys i U-Hopper; EIT Digital Rennes, organització europea líder en innovació digital i educació empresarial; i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

El Fog Computing, o computació en la boira, és un model en el qual part del processament de les dades i les aplicacions es concentra en els dispositius distribuïts en la xarxa, en lloc de completament en el núvol; amb la consegüent agilitació del tractament de les dades.

PROGRAMA:

10.00 – 10.20: Benvinguda.

– Carlos Galiana, regidor d’Innovació i gestió del coneixement de l’Ajuntament de València;

– Elisa Valía, regidora del cicle Integral de l’aigua de l’Ajuntament de València.

– Sébastien Le Picard, vicepresident de programes europeus de la Universitat de Rennes 1.

10.20 – 10.40: Presentació sobre el projecte FogGuru: gestió de l’aigua, La Marina, IoT Fab Lab.

– Guillaume Pierre, coordinador del projecte FogGuru d’Univ. Rennes 1.

10.40 – 11.10: Demostrador dels resultats de FogGuru quant a la gestió integral de l’aigua – Investigadors FogGuru.

11.00 –11.45: Taula redona: “Un any després”. Explicació dels beneficis.

Modera: Gema Roig, responsable del projecte FogGuru en Las Naves.

– Guillaume Pierre, coordinador del projecte FogGuru d’Univ. Rennes 1.

– Alberto Palomar Abad, Dpto. telelectura, Global Omnium.

– Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

– HamidReza Arkian, investigador del projecte FogGuru.

11.45 – 11.55: Descans.

11.55 – 12.25: Explicació del cas d’ús en La Marina de València:

– Manuela Gras, cap de planificació i gestió d’infraestructures de La Marina de València.

– Guillaume Pierre, coordinador del projecte FogGuru d’Univ. Rennes 1.

12.25 – 12.50: Presentació del FabLab IoT en La Marina – Investigadors FogGuru.

12.50 – 13.00: Tancament de l’esdeveniment.

NOTA: L’esdeveniment online tindrà lloc en anglés.

COMPARTEIX:
TW - FB