Presentació de ‘Museus per la Salut – Records de festa al Museu Faller de València’

7 de desembre de 2020
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El centre d’innovació Las Naves presenta el 17 de desembre l’experiència del projecte pilot ‘Museus per la Salut – Records de festa al Museu Faller de València’ realitzat en 2019 i els seus resultats a través de l’estudi realitzat per la Universitat de València.
  • Durant l’esdeveniment es donarà a conéixer un projecte similar, inspirat en el valencià, dut a terme a Nova Zelanda.

Generar coneixement, sensibilitzar entorn de la idea de la utilització de les manifestacions artístiques, de la cultura per a millorar la salut i benestar de les persones, especialment de les més vulnerables és el que pretén Las Naves amb aquest projecte pilote ‘Museus per la Salut – Rècords de festa’ que serà presentat online el pròxim 17 de desembre.

En aquest cas l’experiència s’ha basat en la utilització dels recursos culturals del Museu Faller de València per a generar benestar a través de l’estimulació de records de la memòria a llarg termini en persones en les primeres fases d’Alzheimer.

Aquesta experiència és a més un exemple de bona pràctica perquè ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’agents de les 4 hèlices (Las Naves, Museu Faller, Universitat de València, AFAV i el Gremi d’Artistes Fallers).

PROGRAMA

PRESENTACIÓ JORNADA – Elena Rocher, Tècnica d’I+D+i Las Naves

MUSEUS PER LA SALUT: RECORDS DE FESTA. Resultats de l’experiència de persones amb Alzheimer en el Museu Faller de València.

Macarena Espinoza, investigadora Universitat Internacional de València.

Ernestina Etchemendy, investigadora Universitat de València.

UN PASSEIG GUIAT PER A PERSONES AMB DEMÈNCIA TIPUS ALZHEIMER PER PUKE ARIKI MUSEUM i TAWHITI MUSEUM: ADAPTACIÓ NEOZELANDESA DE L’EXPERIÈNCIA VALENCIANA

TAULA REDONA: El potencial de la cultura per a contribuir al benestar i la salut de les persones

Elena Rocher, Tècnica d’I+D+i Las Naves (moderadora).

Gil-Manuel Hernández i Martí (Director del Museu Faller de València).

Eva Legaz (Oficina Valenciana d´Acció Comunitària per a la Salut (OVACS), Direcció General de Salut Pública i Addiccions, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública – GVA).

Milagros Mendoza (Psicòloga i coordinadora del centre Elaia, de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València).

Rosa Baños (Directora de l’Institut d’Investigació Polibienestar de la Universitat de València).

COMPARTEIX:
TW - FB