Premis Quirino d’Animació Iberioamericana

13 de novembre de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els Premis Quirino d’Animació Iberoamericana han obert convocatòria per a les diverses categories de la seua primera edició, que se celebrarà el 7 d’abril de 2018 a Santa Cruz de Tenerife, Espanya.
  • La iniciativa, que busca posar en valor el talent i la indústria de l’animació iberoamericana, rep treballs animats dels 23 països de la regió que hagen estat estrenats entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2017.

La convocatòria contempla nou categories: llargmetratge, sèrie, curtmetratge, curtmetratge d’escola, obra innovadora, obra per encàrrec, desenvolupament visual, disseny d’animació i disseny de so i música original.

Podran presentar-se obres la llengua original de les quals siga majoritàriament l’espanyol, el portuguès o altres idiomes no hegemònics parlats a la regió iberoamericana. Els treballs hauran de presentar-se a través de la plataforma Festhome abans del 8 de desembre a les 23.59 (hora de Mèxic).

D’entre totes les obres presentades, sortiran sis nominades per categoria que seran anunciades la primera setmana de gener de 2018. D’entre les seleccionades, un jurat internacional triarà tres finalistes en cada categoria, que seran les que optaran als reconeixements que es lliuraran el 7 d’abril a Tenerife.

En paral·lel als premis, tindran lloc també el Fòrum de Coproducció Iberoamèrica/Món i el Congrés Internacional de l’Animació Iberoamericana. Dirigides a professionals de l’animació, aquestes activitats tindran lloc el 6 i 7 d’abril de 2018 a Tenerife, on es reuniran els sectors animats de Llatinoamèrica, Portugal, Andorra i Espanya.

Els premis prenen el nom en homenatge al creador del primer llargmetratge d’animació de la història, el italo-argentí Quirino Cristiani, que en 1917 va dirigir ‘El Apóstol’, una producció argentina en la qual es van utilitzar 58.000 dibuixos fets a mans i rodats en 35 mm, a més de diverses maquetes que representaven edificis públics i els carrers de la ciutat de Buenos Aires. Del seu treball es va fer ressò fins i tot el gegant Disney, que va viatjar a Argentina en 1941 amb el motiu de l’estrena de ‘Fantasia’.

COMPARTEIX:
TW - FB