PowerUP reuneix agents clau per a explorar models col·lectius d’energies renovables

13 de juliol de 2022
CATEGORIA:
Energia
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Al taller del dimarts 12 de juliol van assistir una quinzena de representants destacats de comunitats energètiques locals.
  • La sessió va estar coorganitzada per Las Naves i la Fundació València Clima i Energia.
  • El projecte europeu PowerUP està coordinat per Energy Cities, l’associació europea de ciutats en transició energètica.

El dimarts 12 de juliol es va celebrar una sessió de treball del projecte PowerUP sobre models col·lectius d’energies renovables per a llars en situació de vulnerabilitat. El taller va reunir diferents agents del sector de les energies renovables amb mirada social per a contemplar les opcions més viables.

PowerUP treballa pel dret a l’energia, per a fer-la accessible i assequible. Per a aconseguir-ho, aposta pels sistemes compartits i col·lectius i impulsa les comunitats energètiques locals.

En el cas de València, destaca el pilot “Requiem in Power RIP”, que preveu la instal·lació de 7000 plaques solars a les teulades dels cementeris municipals de la ciutat. Una manera de socialitzar plantes fotovoltaiques en espais urbans dins del full de ruta cap a la transició energètica de València.

Durant el taller, es va avançar el primer mapatge del pilot als voltants dels cementeris de la ciutat i les opcions més viables a curt termini. També es van contemplar altres experiències europees per a identificar possibles oportunitats de col·laboració a través de la plataforma Energy Cities.

COMPARTEIX:
TW - FB