Ponte Agile! Tips per a iniciar (o reiniciar) la transformació àgil en equips de treball

21 de novembre de 2019
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Ponte Agile! és un cicle de xarrades sobre les metodologies Àgils que s’impartiran els últims dimecres de mes en el centre d’innovació Las Naves.
  • Aquesta conferència forma part de les activitats de la Càtedra de Transformació Digital, impulsada per la tecnològica Sothis i la Universitat Politècnica de València.

Ponent: Patricio Letelier

Tema: Tips per a iniciar (o reiniciar) la transformació àgil en equips de treball

Descripció: L’enfocament àgil no és una moda, és una tendència que ja ha conquistat l’àmbit de desenvolupament de programari, que està penetrant ràpidament en altres terrenys, fins i tot més enllà de l’àmbit de TI. Si bé les iniciatives d’implantació de l’enfocament àgil solen aportar millores en el treball, les expectatives generades al començament no solen complir-se del tot.

En aquesta xarrada es presentarà TUNE-UP Process, una estratègia per a dur a terme una transformació àgil en un equip de treball. L’aplicació d’aquesta estratègia ajuda a evitar les anomalies més comunes que es presenten en transformacions àgils poc satisfactòries.

TUNE-UP Process aporta tres elements claus en una transformació àgil: un framework metodològic (integra pràctiques àgils dels mètodes àgils més populars: Scrum, Kanban, Lligen Development i Extreme Programming), un mètode per al diagnòstic del context de treball i la selecció adequada de pràctiques àgils, i finalment, eines de suport per a la implantació de l’enfocament àgil.

Patricio Letelier. Professor del Departament de Sistemes Informàtics i Computació (DSIC) de la Universitat Politècnica de València (UPV). Enginyer Civil en Informàtica (USM, Xile, 1990) i Doctor en Informàtica (UPV, 1999). Ha desenvolupat tota la seua carrera professional en l’àmbit de l’enginyeria de software, treballant en Enginyeria de Requisits, Modelat de Software, Metodologies i Gestió de Projectes. Des de 1998 va començar a treballar amb metodologies tradicionals (RUP i Mètrica), i després a partir del 2002 també amb metodologies àgils (Extreme Programming, Scrum, Lligen Development i Kanban), tant en l’àmbit acadèmic i d’investigació com en diversos projectes de desenvolupament i assessories per a empreses. En el context de metodologies àgils ha participat en conferències específiques, organitzat workshops, participat en xarxes i dictat cursos i seminaris. Manté una estreta col·laboració amb empreses recolzant en la millora de processos i especialment en la implantació de pràctiques àgils en equips de treball. És autor de nombroses publicacions sobre mètodes i pràctiques àgils, i sovint dicta xarrades sobre aquest tema. És creador del framework àgil anomenat TUNE-UP Process (www.tuneupprocess.com), de la seua eina de suport Worki, i del blog Agility at Work (agilismoatwork.blogspot.com).

Què és la metodologia Agile?

El programari de desenvolupament Agile es refereix a un grup de metodologies aplicades en la creació de programari que basa el seu desenvolupament en un cicle iteratiu , en el qual les necessitats i solucions evolucionen a través de la col·laboració entre els diferents equips involucrats en el projecte.

COMPARTEIX:
TW - FB