Polibienestar proposa una nova eina per a predir el risc d’hospitalització de persones amb malalties cròniques

30 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

Ascensión Doñate, Francisco Ródenas i Jorge Garcés, de l’Institut de recerca Polibienestar de la Universitat de València han desenvolupat un model estadístic per a predir el risc d’hospitalització en persones que pateixen malalties cròniques. En l’article, publicat en la revista European Journal of Interdisciplinary Studies, asseguren que l’eina podria donar lloc a una nova organització de les cures en centres de salut valencians.

El treball proposa que per a garantir que estan cobertes les necessitats clíniques dels pacients, són necessaris equips multidisciplinaris. Així, “són igualment necessaris tant els infermers i les infermeres com les treballadores i treballadors socials” afirmen els experts. La presència d’aquests equips més amplis en centres de salut implicaria una cura més individualitzada dels pacients, la qual cosa es traduiria en una millora de la qualitat de vida d’aquestes persones, i una reducció del cost econòmic del tractament.

La cura i administració de malalties cròniques –aquelles amb una durada llarga i generalment de progressió lenta– són dues dels grans reptes dels actuals sistemes sanitaris. A Espanya, les malalties cròniques representen al voltant del 70% dels costos totals del sistema sanitari. En aquest context, l’atenció d’aquests pacients en els centres d’atenció primària representa un primer pas per a conèixer i tractar als pacients. L’anàlisi plantejada en l’article pretén organitzar d’una forma més individualitzada i eficient el sistema. Doñate, Ródenas i Garcés també destaquen que l’administració pública hauria de proporcionar serveis socials no solament per als malalts crònics, sinó també per als cercles socials propers a ells com per exemple familiars i/o amics.

Més información ací.

COMPARTEIX:
TW - FB