PlastiCircle finalitza les visites de camp a les ciutats pilot de València, Utrech i Alba Iulia

18 de setembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Las Naves participa en el projecte europeu PlastiCircle que va a desenvolupar un pilot per a fomentar la participació i la consciència ciutadana a l’hora de reciclar el plàstic en el barri de Sant Marcel·lí.
  • València, Utrecht i Alba Iulia són les tres ciutats pilot en les quals es va a estudiar estratègies de compensació ciutadana per a estimular el reciclatge i l’economia circular.
  • Vore fotos ací

El consorci europeu de PlastiCircle s’ha desplaçat fins a la ciutat romanesa d’Alba Iulia amb la finalitat d’entaular diverses reunions tècniques i visites de camp per a ultimar els preparatius de l’última fase de preparació del pilot.

Les persones assistents a les sessions, celebrades durant el 12 i 13 de setembre en Alba Iulia, han tingut l’oportunitat de visitar una planta de classificació de plàstics situada en l’extraradi per a conèixer en primera persona com és el procés de classificació del plàstic i així estudiar com millorar el procés.

Així mateix, la delegació europea ha visitat el districte de Goldis en el qual es durà a terme el pilot per a millorar la recol·lecció de residus i el transport dels mateixos.

Aquesta trobada internacional es troba englobat dins d’una ronda de visites a les tres ciutats pilot del projecte, Utrecht als Països Baixos i València, que ja van exercir d’amfitriones en els mesos passats de juny i juliol respectivament.

Gràcies a les reunions organitzades en aquestes tres ciutats, els socis del projecte han pogut ampliar els seus coneixements per a ajustar millor el pilot en cada barri. Tota la informació recopilada després d’analitzar les infraestructures i les capacitats de cada municipi, ajudarà millorar la recol·lecció, el transport, la classificació i el reciclatge de residus.

Durant la visita a València, els assistents van poder conèixer el barri de Sant Marcel·lí en el qual es va a desenvolupar el pilot, així com visitar una planta de selecció d’envasos lleugers de Picassent gestionada per Vaersa per a conèixer els diferents processos de reciclatge del plàstic.

Projecte europeu PlastiCircle

El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com a privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia. Les proves pilot es faran a València, Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

Els socis espanyols del consorci són: Las Naves, ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

Més informació en la pàgina oficial del projecte ací

Pots veure les primeres entrevistes en els següents vídeos ací

 

COMPARTEIX:
TW - FB