petanca

Petanca i taichí per a combatre la soledat i la fragilitat de les persones majors com a colofó de ValueCare

9 de maig de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves ha desenvolupat el pilot del projecte europeu ValueCare a València la duració del qual ha sigut de 12 mesos.
  • Al voltant de 240 persones han participat en aquest pilot que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones majors mitjançant la innovació i la tecnologia.

València ha sigut l’escenari de la implementació del pilot del projecte europeu ValueCare la finalitat del qual és millorar la salut i el benestar de les persones majors de 65 anys a través d’una atenció integral sociosanitària.

Per a celebrar el bon acolliment del pilot, des del centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, aquest matí s’ha organitzat un esdeveniment de caràcter lúdic i festiu que s’ha desenvolupat en el Centre de Persones Majors del barri de San José ( Passeig Facultats 8 ).

Des de Las Naves s’ha convidat a totes les persones participants a realitzar amenes activitats físiques, així com a intervindre en un col·loqui sobre les diverses experiències viscudes en el pilot per a aprofundir sobre com els ha ajudat a reduir la soledat no desitjada i la fragilitat.

Les persones assistents han pogut gaudir d’una competició de petanca, esport prescrit pels professionals sociosanitaris pels seus beneficis físics i psicològics en tindre un alt component de sociabilizació.

A continuació, les persones majors han pogut relaxar-se amb una sessió de tai-chi i compartir les seues experiències i consells durant una xarrada amena.

El pilot de ValueCare a València

A València el projecte ha comptat amb un bon acolliment per part de la ciutadania ja que han participat un total de 120 persones majors i altres 120 persones en el grup de professionals del sector sociosanitari.

Gràcies a participar en aquest pilot, les persones majors han rebut un pla de salut i benestar personalitzat basat en les seues necessitats i a través d’un APP mòbil han rebut setmanalment els reptes i objectius a aconseguir entorn de tres grans blocs: nutrició, activitat física i sociabilizació.

A més, els membres de ValueCare han participat mensualment en tallers informatius i pràctics en els seus centres d’atenció primària per a promoure una vida activa i saludable, així com per a fomentar la “Comunitat ValueCare”.

En concret, les persones majors han pogut participar en sis tallers que la seua temàtica ha sigut: “Alimentació saludable i soledat no desitjada”, “L’art i l’estimulació cognitiva”, “L’edadisme i els maltractaments en persones majors

“Les emocions i la seua relació amb els colors” i “Les eines tecnològiques”.

Socis locals

ValueCare és un projecte de la Unió Europea en el qual Las Naves ha participat en un consorci de 17 socis de 8 països europeus.

A València han participat el centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, l’Institut Polibienestar de la Universitat de València i la consultoria en innovació i investigació, Kveloce R+D+i. El projecte ha comptat amb el suport del Departament de Salut Hospital Clínic-Malva-rosa i INCLIVA.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB