Participa en la I Mostra d’iniciatives locals per a lluitar contra la pobresa energètica

26 de març de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

El grup de treball de la xarxa “Connecta Energia” proposa organitzar una primera Mostra el pròxim 25 d’abril per a donar a conèixer iniciatives i compartir experiències entre actors locals en relació amb la lluita contra la pobresa energètica.

Es proposa donar a la Mostra un enfocament pragmàtic basat en accions que es realitzen per a lluitar contra la pobresa energètica i involucrar a les persones que estan treballant directament en contacte amb les persones afectades per aquest problema (voluntaris, treballadors socials, agents de desenvolupament local, agents energètics, etc).

A continuació tens un extracte de les bases. Si vols vore-les íntegres punxa ací.

1. Objectiu de la convocatòria

L’objectiu d’aquesta convocatòria és recolzar als actors que innoven per a lluitar contra la pobresa energètica a escala local i oferir-los la possibilitat de presentar i visibilitzar les seues iniciatives durant la Mostra. Les iniciatives seleccionades tindran la possibilitat d’exposar durant la mostra les seues activitats i/o propostes i d’intercanviar idees i contactes amb els participants, i apareixeran en el programa i material de comunicació relacionat amb la Mostra.

En concret, les propostes seleccionades disposaran d’un lloc d’exposició específic en la sala d’exposició de Las Naves. El lloc serà d’uns dos metres lineals, comprendrà una taula d’1,6mx 0,4m, cadires, i s’oferirà la possibilitat a les iniciatives seleccionades d’imprimir un pòster de format A1 per a exposar en el lloc a la condició de lliurar la proposta en els terminis indicats per a la seua producció. A més, es podrà aportar el material necessari per a comunicar sobre la iniciativa per part dels participants (pòster acte portante, roll-up, …). Durant el desenvolupament de la jornada, dos períodes de temps seran reservats perquè els participants de la Mostra puguen visitar les parades, abans de la pausa cafè (15min), i abans del dinar (30 min).

Al llarg de la jornada, els participants a la Mostra tindran la possibilitat de votar per a triar la iniciativa més interessant, i la iniciativa guanyadora del Premi del Públic de la Mostra serà premiada amb la realització d’un vídeo (1:00-1:30 minuts) de presentació de la seua iniciativa per part de l’equip de comunicació de Las Naves.

2. Com participar

Els participants interessats hauran de completar un formulari a través del següent enllaç: https://goo.gl/forms/gCchSCQP0KaL49Bn1

Qualsevol dubte podrà ser resolt en hola@lasnaves.com indicant en l’assumpte ‘Convocatòria Mostra Pobresa Energètica’.

3. Criteris de selecció per a participar en la Mostra

Les propostes es valoraran a partir dels següents criteris i puntuacions sumant un màxim de 99 punts:

Grau d’innovació: la iniciativa ha de destacar per la seua originalitat i es valorarà positivament el seu caràcter innovador respecte a solucions ja desenvolupades. (33)

Impacte real de la iniciativa: es valoraran les propostes orientades a trobar maneres efectives de lluitar contra la pobresa energètica. (33)

Viabilitat de la proposta: la iniciativa ha de ser factible tenint en compte els factors econòmic, socials i culturals que condicionen la pobresa energètica. (33)

La revisió i selecció de propostes es realitzarà per part d’un jurat compost per una persona representant de l’administració pública, del sector privat, de la societat civil, i d’una institució acadèmica o de recerca del grup de treball sobre la Pobresa Energètica de la xarxa Connecta Energia, seguint la flosofía de participació i treball conjunt de Las Naves i les xarxes Connecta.

4. Qui pot participar?

• Entitats públiques, privades, organitzacions de la societat civil i centres de coneixement, representats per persones físiques majors de 18 anys residents a Espanya.

• Procés d’inscripció: la inscripció és lliure i gratuïta. Comprèn el període des del 26 de Març fins al 8 d’Abril de 2018. (Tots dos dies inclusivament).

• La fallada del comitè avaluador decidirà els guanyadors i no podrà recórrer-se.

• La persona es compromet a presentar la seua iniciativa durant el dia de la Mostra i atenir-se en tot moment a les indicacions logístiques de l’organització.

• El fet de participar en el concurs implica la total acceptació i conformitat d’aquestes bases.

• L’organització es reserva el dret de no seleccionar cap iniciativa si les propostes no s’ajusten a les especificacions.

• Els documents de la proposta podran presentar-se en valencià o castellà.

Resum de les dates:

Presentació de propostes: del 26 de març al 8 d’abril (Tots dos inclusivament)

Selecció de les propostes per membres del comitè: 11 d’abril

Lliurament de la proposta de cartell sobre la iniciativa en Format A1: 15 d’abril

Participació en la Mostra: 25 d’abril

COMPARTEIX:
TW - FB