Organitzacions B Corp i l’Administració debatran sobre com fomentar les empreses socials amb polítiques públiques en Las Naves 

7 de abril de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El centre d’innovació acull, el 14 d’abril, una sessió de les B Tardes, esdeveniment que difon el model de companyia B Corp, que equilibra el benefici econòmic amb impactes socials i mediambientals positius.
  • La sessió comptarà amb la responsable de Comunitat de B Lab Spain i alguns dels referents del moviment B Corp a Espanya, com Alma Natura, Felidarity, Pensium i Phenix.
  • Aquesta sessió de les B Tardes serà la primera que se celebre a Espanya des d’abans de la pandèmia, ja que l’última va ser a Madrid a l’octubre de 2019.

La comunitat B Corp, moviment global d’empreses el propòsit de les quals és aconseguir un equilibri entre la generació de beneficis econòmics i d’impactes socials i mediambientals positius, celebra una trobada a València, el pròxim 14 d’abril. El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, acull una sessió de les B Tardes, esdeveniment que reunirà companyies certificades B Corp amb representants del consistori i de la Generalitat Valenciana, per a reflexionar sobre com es pot impulsar la creació d’empreses socials des de les polítiques públiques.

La jornada ‘B Tardes: Construint una economia B (de bona)’ està organitzada per B Lab Spain -entitat que gestiona la comunitat B Corp a Espanya- i l’acceleradora pública d’innovació social de Las Naves, Col·lab. Donarà inici a les 18 hores i podrà i podrà seguir-se en streaming, a través del canal de Youtube de Las Naves, havent-se inscrit prèviament.

Aquesta sessió de les B Tardes serà la primera que se celebra a Espanya des d’abans de la pandèmia, ja que l’última va ser a Madrid, a l’octubre de 2019. “Las Naves és el millor escenari per a aquest debat, ja que és l’exemple que, amb la participació activa dels diferents agents implicats en la innovació -sector públic, empresa i emprenedors, sector acadèmic i investigador, i la societat civil- es poden definir i desenvolupar projectes amb impactes positius en les persones i en el seu entorn i viables des del punt de vista econòmic. Treballem per a promoure iniciatives i empreses amb propòsit i alineades amb els grans compromisos globals, com l’Agenda 2030, i les Missions València 2030”, destaca Marta Chillarón, directora del centre d’innovació.

Referents del moviment B Corp

La B Tarde de Las Naves es dividirà en dues parts. En la primera, Roberto Ballester, de Felidarity, María Luisa Tomaselli, de Phenix, i Natalia Bundo, de Pensium, aportaran la seua experiència i reflexions sobre com ser una empresa rendible i, al mateix temps, generar impacte social i mediambiental positiu.

En la segona, centrada en el paper de les polítiques públiques com a impulsores d’empreses amb propòsit, participaran Teresa García, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Juanjo Manzano, d’Alma Natura, i Roberto Ballester, de Felidarity.

La jornada serà inaugurada per Marta Chillarón, directora de Las Naves, al costat de Valentina Demori, Head of Community de B Lab Spain, i la clausura serà a càrrec de Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València.

Més de 90 empreses B Corp a Espanya

Les B Tardes tenen com a objectiu reforçar la comunitat d’empreses B Corp i inspirar i acostar el moviment a totes les companyies interessades a actuar com a agents de canvi social.

B Corp va nàixer en 2006, als Estats Units, com una comunitat de líders que busca impulsar un moviment global de persones que, a través dels negocis, busquen generar impactes positius per als seus empleats, les comunitats i el medi ambient. Per a formar part d’ell, les organitzacions han de complir amb els més alts estàndards d’acompliment social i ambiental, govern corporatiu, transparència pública i responsabilitat empresarial.

Actualment, la comunitat B Corp està integrada per més de 3.500 empreses en 74 països i més de 100.000 organitzacions mesuren i gestionen el seu impacte positiu gràcies a l’eina gratuïta del moviment, accessible a través de la seua pàgina web, amb l’objectiu de millorar el seu acompliment social i ambiental.

A Espanya, ja hi ha 93 empreses certificades per B Corp i més de 1.400 companyies utilitzen la seua eina d’avaluació.

La Comunitat Valenciana és referent en el desenvolupament de polítiques orientades a incentivar la integració de la sostenibilitat i la responsabilitat social en les empreses, amb diverses mesures i desenvolupaments normatius. Entre ells, destaquen la inclusió de clàusules socials i mediambientals en processos de contractació pública i l’aprovació de la Llei de Foment de la Responsabilitat Social en la Comunitat Valenciana, pionera a Espanya.

7 D’ABRIL DE 2021

COMPARTEIX:
TW - FB