Naix en Benimaclet la xarxa ciutadana “Vincles” per a lluitar contra la soledat no desitjada

28 de abril de 2022
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • La xarxa està composta per més de 25 associacions i entitats del propi barri, a més de per els centres d’atenció primària de Benimaclet i Alfahuir i pel centre de serveis socials de Benimaclet.
  • “Vincles, per un Benimaclet més comunitari” està impulsat de manera col·laborativa pel centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves.
  • La presentació se celebra el dissabte 30 d’abril en la plaça de Benimaclet, des de les 9 hores fins a les 14 hores. Durant la jornada es realitzaran diferents activitats lúdiques.

La xarxa “Vincles, per un Benimaclet més comunitari” és una xarxa de persones, entitats i serveis públics de Benimaclet que té com a finalitat promoure les relacions veïnals i comunitàries del barri, contribuint positivament al benestar social.

A través d’aquesta xarxa es pretén fomentar la socialització dels col·lectius més vulnerabilitzats promovent la seua implicació en activitats públiques i associatives de l’entorn.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “són moltes les persones que estan patint els efectes físics i psicològics d’una soledat que no han triat, per això donem suport a aquesta xarxa ciutadana que serveix de manteniment i suport a través d’activitats comunitàries del seu propi barri”.

En aquesta línia, l’edil ha destacat que aquestes accions beneficiaran no sols a col·lectius vulnerables com les persones majors, també impactaran positivament en mares en època de criança, persones que acaben d’arribar al barri i estudiants de fora, especialment”.

Així mateix, Galiana ha informat que si els resultats són positius, “la idea és poder estendre aquesta xarxa a manera de pilot a altres barris de València per a beneficiar així al major número de persones possible”.

Per a fer front a les situacions de soledat no desitjada, la xarxa proposa acompanyament per a participar en activitats associatives i comunitàries que faciliten la trobada i la socialització, així com trobades setmanals disteses que ajuden a estrényer vincles entre persones del mateix barri.

Amb aquesta finalitat, la xarxa ha establit protocols per a identificar la soledat no desitjada i protocols de derivació.

Missions València 2030

Vincles encaixa perfectament en els objectius de l’estratègia d’innovació Missions València 2030 per a aconseguir una ciutat més compartida. El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

 

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

 

Scheduled Noticias Salut
COMPARTEIX:
TW - FB