Música, gastronomia, exposicions i xarrades sobre sostenibilitat en el Festival VESOS de Las Naves

2 de maig de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El festival és gratuït i tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de maig en el centre d’innovació Las Naves.
  • El públic infantil també tindrà el seu espai en el mini Festival VESETS amb concerts i tallers gratuïts.

El Festival VESOS celebrarà del 4 al 6 de maig la seua tercera edició en el centre d’innovació Las Naves. Un festival que enguany aposta fortament per la sostenibilitat amb l’exposició d’humor gràfic “El canvi climàtic no té gràcia” de la revista Ballena Blanca, la presentació de projectes sostenibles en formats reduïts, l’exposició dels projectes premiats del concurs Eco-Artist, un debat sobre moda sostenible, diàlegs sobre la transició energètica, un debat sobre els mites i realitats del canvi climàtic i la projecció del documental “Rodando por el Clima” realitzat per LA COSECHA Producción Audiovisual.
El regidor d’Innovació, Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha remarcat la importància d’un Festival com el VESOS “que no és solament cultural, encara que utilitza la cultura i formats innovadors per a arribar a públics diferents. Aposta per la transició energètica que estem impulsant en l’Ajuntament de València, es preocupa pel canvi climàtic i debat sobre ell, i també per formar de manera amena i divertida amb tallers i xarrades a tot el públic, inclòs l’infantil”.

A més, també com a novetat, hi haurà un Slow Fashion Market durant la jornada del dissabte, organitzat per Slowear Project, on el públic podrà conèixer diferents alternatives per a caminar cap a un consum responsable en roba i complements. Hi haurà marques valencianes i de la resta del territori nacional que produeixen peces i complements per a dona, home i per al públic infantil.

VESOS és un festival de música i sostenibilitat, de caràcter gratuït, que té com a objectiu promoure la cultura de proximitat, sota el llindar de la sostenibilitat i altres valors com a compromís, entreteniment, innovació i ecologia, des d’un prisma innovador i tecnològic. Un espai on descobrir la música més efervescent i actual del panorama musical valencià, on entendre la problemàtica mediambiental i el futur de la societat valenciana cap a un model sostenible.

Música en VESOS 2018
Amb la finalitat de promoure la música valenciana, el cartell del festival VESOS estarà compost per artistes de la Comunitat Valenciana, o vinculats d’alguna manera a ella. Els 14 artistes que participaran en el festival enguany són: Mueveloreina, Jupiter Lion, AFFKT, Gigatrin, Julio Bustamante, Gilbertástico, Femme Fractal, The X, Fru Katinka, Geografies, Doctor Lobo, Linqae, Nomera i No More Knobs, guanyadors de la 5ª edició i 4ª, respectivament, del concurs Pasa el Micro, organitzat també per l’associació N Flotante.

Programació VESETS, el mini festival infantil dins del VESOS
VESOS també compta amb una programació especial enfocada al públic infantil amb les actuacions musicals de Gigatrin i Femme Fractal, així com el Taller de percussió “La Pinada” on es farà música amb materials reciclats, el Taller ambiental “La Llavor del Canvi”, el Taller-conte infantil “La Màgia dels contenidors de colors” i el Taller-joc “Recicla i Respira” de la campanya Recicla amb els cinc sentits.
Guanyadors del concurs Eco-Artist València 2018
Durant el Festival VESOS es podran conèixer els projectes artístics premiats en Eco-Artist València 2018. Un concurs organitzat per a recolzar la innovació cultural i artística en relació amb temàtiques ambientals. El Festival VESOS, amb el suport de Las Naves, la Fundació de l’Observatori del Canvi Climàtic i DESEEEA-UPV ha creat aquesta convocatòria per a recolzar iniciatives artístiques d’àmbit estatal en relació amb la sostenibilitat, el canvi climàtic i la transició energètica.

S’han rebut més de 70 propostes de diferents punts del país i diferents disciplines artístiques. D’entre totes les propostes que s’han presentat, s’ha seleccionat finalment tres: l’artística de fotografia i vídeos “Réplica” d’Art Quadrat, el projecte artístic/ecològic d’instal·lació i acció “Herbario Urbano” de Marco Ranieri i al projecte de poesia participativa de temàtica ecològica “Spoken Eco”, del col·lectiu Poetas del Montón.

Anem al VESOS en bus i bicicleta amb EMT València Ciutat Amable i Col·lectiu Zedre
La jornada del divendres començarà en els autobusos de l’EMT a les 16.30 h en les línies 4 i 19 que van cap a Las Naves. Tindran lloc intervencions de la proposta artística de “Spoken Eco” de Poetas del Montón, un dels guanyadors del concurs Eco-Artist. El punt d’eixida serà la plaça de l’Ajuntament.

D’altra banda la jornada del dissabte començarà amb la proposta de València Ciutat Amable, que realitzarà un itinerari cicle artístic en col·laboració amb el Col·lectiu Zedre. El punt d’inici de la cicle ruta serà el IVAM a les 10.00 h i desembocarà al voltant de les 12.00 h en Las Naves en el Festival VESOS.

Tota la programació en www.vesos.es.

COMPARTEIX:
TW - FB