Mos Maiorum, la veu real dels refugiats engolits per la Mediterrània

3 de novembre de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’obra posa en escena testimonis esquinçadors reals sobre la tragèdia de les persones refugiades, que han estat gravats en viatges de la companyia catalana Mos Maiorum a les zones de Melilla, Nador, Tànger, Ceuta, Màlaga o Barcelona.
  • Aquestes gravacions, obtingudes per la tècnica Verbatim, són entrevistes i enregistraments sonors interpretades pels propis actors i actrius, amb les seues pauses i accents, que transporten directament al públic al drama viscut a les fronteres.

L’obra «Mos Maiorum. La costumbre de los ancestros» es representarà el pròxim dissabte 4 de novembre a Las Naves, dins del cicle #OutOfTheBox que empra els espais no convencionals del Centre d’Innovació Urbana per a acollir peces teatrals. En aquest cas, la companyia catalana ens trasllada a través d’un espai escènic buit a una realitat duríssima: la de les 27.000 persones que des de l’any 2000 han mort ja en la Mediterrània, fugint dels seus països d’origen a la recerca d’un refugi.

Els actors i actrius de Mos Maiorum, interpreten i reprodueixen gravacions reals de veus, ambients i sòns enregistrats –a través de la tècnica Verbatim- en les zones afectades per aquest drama terrible que viuen les persones refugiades. Es crea així una dramatúrgia molt intensa que genera un efecte molt fort de veracitat en el públic.

La intenció d’eixa estètica de l’obra, segons descriu la companyia, «és plasmar una atmosfera nua, crua i sense afegits. Respon al desig de transmetre les veus dels testimonis de la manera més directa i real possible”.

COMPARTEIX:
TW - FB