Momo: Programa educatiu sobre inclusió digital

7 de novembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El programa educatiu innovador MOMO, desenvolupat amb El Caleidoscopio, és un projecte d’art, tecnologia i societat destinat a professorat d’ESO i Batxiller, perquè aquest després ensenye al seu alumnat a produir curtmetratges i a utilitzar la impressió 3D per a la construcció d’elements mecànics.
  • Prop de 200 estudiants escriuran després els guions, construiran les càmeres i els escenaris i finalment rodaran i muntaran una història, que la seua temàtica serà de conscienciació social i/o mediambiental

El programa MOMO pretén fomentar vocacions tecnològiques i de transformació social, visibilitzar la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge, l’ocupació i la inclusió digital. Amb aquest projecte, Las Naves enceta una nova col·laboració amb El Caleidoscopio, després de dos exitosos projectes anteriors: «Programa la teua Obra» i la «Fira Aèria», els quals també discorrien per la mateixa línia de treball: posar a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos treballen posteriorment amb el seu alumnat.

En MOMO participaran sis centres de la ciutat de València: l’IES Ramon Llull, el Districte Marítim, el Grao, l’Isabel de Villena, IES Lluís Vives i la Font de Sant Lluís. En total, seran aproximadament 200 alumnes que durant el curs rebran classes per aprendre a realitzar curtmetratges amb efectes especials amb arduino i amb tècniques stop motion i motion control, emprades habitualment en l’animació. També utilitzaran la impressió 3D per a la construcció d’elements mecànics, escriuran els guions, construiran les càmeres i els escenaris i finalment rodaran i muntaran una història. La temàtica dels curtmetratges haurà de ser de conscienciació social i/o ambiental referent a una problemàtica detectada en la nostra ciutat.

El professorat rebrà la formació durant els pròxims mesos en Las Naves, procedent de persones expertes en tecnologia, educació, aplicacions digitals i programació. Eixe ensenyament, progressivament anirà arribant a les aules de la mà dels propis docents per acabar materialitzant-se en els curtmetratges que els i les alumnes presentaran i exposaran a finals de curs.

COMPARTEIX:
TW - FB