#MésVerdBenicalap prepara un concurs ciutadà per a triar projectes sostenibles per al barri

22 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El llançament d’aquest concurs -que tindrà una dotació econòmica de 50.000 euros repartits entre les propostes guanyadores- s’emmarca dins del procés de participació del projecte GrowGreen que està desenvolupant-se des de fa mesos al barri de Benicalap.
  • La sessió participativa del pròxim dilluns 26 de novembre – a les 18:30h al local Ultramarins154- decidirà de manera conjunta els reptes d’aquest certamen que busca triar iniciatives verdes col·laborativesque milloren el barri.

La implementació de solucions basades en la naturalesa en el barri de Benicalap -objecte del projecte europeu GrowGreen del què València forma part- ha entrat en una nova fase del procés de participació #MésVerdBenicalap que està celebrant-se ara mateix al barri. De manera imminent -a principis de 2019- es llançarà un concurs ciutadà que triarà els millors projectes sostenibles que resolguen de manera col·laborativa les problemàtiques veïnals d’aquest districte.

El pròxim dilluns se celebrarà en el local Ultramarins154 (Avda Burjassot 154) una sessió participativa -dirigida per Paisaje Transversal, un dels socis del projecte junt amb Las Naves, l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València i Tecnalia- en la què es definiran el reptes d’aquest concurs que lliurarà un total de 50.000 euros a les propostes guanyadores (fins a 15.000 euros com a màxim per cadascuna d’elles).

Contra la pobresa energètica i l’estrés tèrmic

Aquest taller va adreçat al veïnat del barri, així com a professionals, associacions o empreses interessades en desenvolupar projectes mediambientalment sostenibles que resolguen problemàtiques o necessitats identificades per la ciutadania de Benicalap tant generals com específiques d’un espai concret del barri. Es prioritzarà aquelles solucions basades en la naturalesa -marcades al projecte GrowGreen- que atenguen la pobresa energètica i l’estrés tèrmic.

Entre els criteris de selecció de les accions guanyadores s’han inclòs el grau d’innovació dels projectes, la participació en el disseny, la incorporació de la transversalitat de gènere, la capacitat de generar ocupació o la introducció dels valors de l’economia social i solidària.

Propostes del procés de participació

El procés de participació #MésVerdBenicalap –iniciat al barri des del passat mes de setembre- ja ha recopilat algunes de les propostes veïnals que incloure al projecte GrowGreen, entre elles la protecció i potenciació de l’Horta -la seua integració al barri i el condicionament dels accessos-; la millora dels espais públics respecte a seguretat, inclusió i diversitat, augment de zones verdes, infantils, d’oci, mobiliari urbà, etc.; o idees verdesdiverses que van des d’accions per potenciar l’ús comunitari d’energies renovables o protegir la fauna, fins a horts urbans, una xarxa de compostatge i punts ecològics, augment de jardins o activitats de conscienciació contra el canvi climàtic.

COMPARTEIX:
TW - FB