#MésVerdBenicalap convoca el veïnat perquè valide el disseny del bosquet i el corredor verd del projecte GrowGreen

14 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • «Dissenyem els projectes per fer més verd el barri Ciutat Fallera» és el títol d’aquest taller col·laboratiu, que se celebrarà el dimecres 21 de novembre i que busca de nou els suggeriments, reivindicacions i opinions dels veïns i veïnes per executar les accions pilots contemplades al projecte europeu GrowGreen.
  • Aquest procés de participació forma part del projecte que pretén implementar allò que s’anomena «solucions basades en la naturalesa» en Benicalap, és a dir, actuacions verdes que milloren l’espai públic del barri.

El pròxim dimecres 21 de novembre a les 18:30h i a la Nau del Gremi de l’Artista Faller de Benicalap, els veïns i veïnes de Benicalap tornaran a donar-se cita per participar en#MésVerdBenicalap, el procés col·laboratiu de disseny de les accions pilots contemplades en el projecte europeu GrowGreen, el qual està desenvolupant-se al barri i que executarà accions relacionades amb els desafiaments del canvi climàtic i la sostenibilitat.

En concret, el veïnat podrà opinar i validar les propostes d’execució d’un bosquet sostenible i d’un corredor verd al barri, ambdues accions pilot contemplades al projecte GrowGreen. La creació del bosquet compensarà les emissions de CO2. Serà una nova zona arbrada on la gestió de l’aigua i l’energia es realitzarà amb criteris de màxima sostenibilitat, el nou mobiliari estarà fet amb materials orgànics, reciclats i certificats, i crearà connexió amb altres zones verdes del veïnat, així com fomentarà hàbitats per a la fauna local. A més dins del bosc hi haurà un sistema de drenatge sostenible, és a dir un dipòsit o estany que arreplegarà l’aigua de pluja i la retornarà més lentament. Al taller esvalidarà els usos socials que inclourà el bosquet així com el seu disseny, qüestions que responen al procésde participació dut a terme fins la data.

El corredor verd, per la seua banda, serà una sèrie de zones verdes per als vianants i jardins que connecten altres àrees verdes del barri. L’objectiu és millorar l’espai públic amb una perspectiva ecològica. Igualment al taller es contrastarà la proposta de localització del corredor i les propostes de disseny per a cadascun dels carrers per on es passarà.

Totes aquelles persones interessades en participar i informar-se sobre el projecte GrowGreen i el seu procés de participació –dirigit per Paisaje Transversal-, poden accedir a la web interactiv awww.mesverdbenicalap.eu.La creació d’aquesta web se suma a totes les activitats participatives que estan desenvolupant-se en aquestos moments i que s’adrecen al veïnat del barri i a diferents col·lectius (per edat, gènere, tallers escolars…) amb l’objectiu de recaptar les seues opinions i fer-los partícips del projecte.

GrowGreen

GrowGreen és un projecte europeu, finançat per H2020, del què forma part València junt amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Breslau (Polònia) i Bujan (Xina). Té una duració de 5 anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. En el projecte participen l’Ajuntament de València, Las Naves i la Universitat Politècnica de València. Junt amb elles treballen entitats especialitzades en innovació urbana participativa i en urbanisme bioclimàtic: Paisaje Transversal, Bipolaire i Tecnalia.

COMPARTEIX:
TW - FB