Més de 80 persones majors gaudeixen de pasdobles virtuals, tai-chi, cosmètica natural i mobilitat sostenible a Las Naves 

29 de setembre de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

La Fira de la Gent Gran s’ha celebrat aquest matí

 

  • El centre d’innovació ha organitzat la Fira de la Gent Gran per a celebrar el Dia Internacional de les Persones d’Edat que té lloc l’1 d’octubre.
  • També han participat el Centre de Salut San Isidro, el Consell de Salut de República Argentina-Salvador Pau-Xile i el Centre de Salut Serreria I.
  • Les persones que han assistit han pogut conéixer tot el que s’està desenvolupant des de Las Naves per a millorar la seua qualitat de vida gràcies a projectes com ValueCare, MAtchUP o DIAL.
  • Vore fotos ací

A l’aire lliure i en un ambient lúdic ha transcorregut en Las Naves la Fira de la Gent Gran, una jornada que el centre d’innovació ha organitzat hui per a commemorar el Dia Internacional de les Persones d’Edat que se celebra el pròxim 1 d’octubre.

Aprofitant aquest dia s’han organitzat diferents activitats i estands amb la finalitat que les persones que han assistit pogueren conéixer de primera mà el treball que des de Las Naves es duu a terme perquè la seua qualitat de vida siga millor.

De fet, Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha assenyalat que “des del centre d’innovació Las Naves treballem per a millorar la vida de les persones majors gràcies als nostres projectes i per això volem que elles siguen hui també les protagonistes. Tenint a totes les persones en compte, i treballant per a elles, és quan aconseguirem una ciutat més saludable i compartida, com ens marca la nostra estratègia d’innovació Missions València 2030”.

En l’organització de l’esdeveniment també han participat el Centre de Salut San Isidro, el Consell de Salut de República Argentina-Salvador Pau-Xile i el Centre de Salut Serreria I. I ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Illa, Associació de Veïns de Cabanyal-Canyamelar, la fundació València Clima i Energia i l’empresa de cosmètica natural MAMINAT.

La jornada ha donat principi amb un taller de tai-chi i un altre de marxa nòrdica a càrrec, respectivament, de “Pacients Expertes” del Programa ACTIVA del Centre de Salut San Isidro i de Rosa Martínez, membre del Consell de Salut República Argentina-Salvador Pau-Xile.

A continuació ha tingut lloc una sèrie d’activitats paral·leles com una xarrada sobre alimentació saludable, a càrrec de la doctora de família Rosa González, en el marc del projecte ValueCare; una demo de Sono·lab, el primer laboratori sonor experimental de la ciutat gràcies al qual les persones majors han pogut experimentar pasdobles de manera virtual; una mostra de cosmètica natural a càrrec de l’empresa Maminat; i una demo d’un assistent de veu, que serà sobre el qual gire el projecte DIAL contra la soledat no desitjada.

També hi ha hagut una exhibició de mobilitat sostenible per a persones majors, gràcies al projecte MAtchUP i un expositor de l’Oficina de l’Energia de València Clima i Energia en el qual se’ls ha informat sobre formes d’estalviar a les seues cases, així com resolució de dubtes en les factures de llum.

Finalment, i com a obsequi, s’han sortejat cinc cistelles de productes de l’Horta entre totes les persones que han assistit.

COMPARTEIX:
TW - FB