Més de 40 persones majors del barri d’Algirós milloren la seua independència amb els tallers gratuïts de Las Naves i la UPV

19 de setembre de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Un pilot dins del projecte europeu Healthy Loneliness per a combatre la soledat no desitjada.
  • Encara queden places per a inscriure’s en els quals tindran lloc a l’octubre.

Els centres de salut de Salvador Pau i República Argentina han acollit aquest matí els primers tallers organitzats pel centre d’innovació Las Naves i el grup SABIEN de l’institut ÍTACA de la Universitat Politècnica de València per a combatre la soledat no desitjada de les persones majors. Aquest pilot, posat en marxa en col·laboració amb el Consell de Salut de República Argentina, Salvador Pau i Xile, s’emmarca dins del projecte europeu Healthy Loneliness i es desenvolupa en el barri d’Algirós de la ciutat de València.

Durant aquestes primeres jornades, més de 40 persones majors (amb majoria de dones) de 65 a 95 anys han aprés sobre els “enganys” en l’etiquetatge d’aliments, o les alternatives més saludables que existeixen en el mercat a diversos productes que consumeixen perquè creuen que són bons. Dins també del taller de “Cuina i cuida’t”, les persones inscrites també faran una visita al mercat d’Algirós. Allí se’ls guiarà sobre com fer una compra econòmica alhora que saludable utilitzant, per exemple, productes de temporada.

En el taller “Entenent les noves tecnologies” un docent els ha fet una introducció breu sobre l’ús del mòbil, així com sobre com poden estar en contacte amb els seus familiars utilitzant whatsapp. Una de les dones que ha assistit aquest matí ha assenyalat que s’ha apuntat perquè “ara que m’he quedat vídua, vull sentir-me prop dels meus fills i filles quan estan treballant per si necessite alguna cosa”.

Precisament, aquestes situacions de soledat no desitjada són l’objectiu de Las Naves i el grup SABIEN amb l’organització d’aquests tallers. Mitjançant l’aprenentatge de com realitzar gestions administratives, reduir la despesa en la factura de la llum o menjar sa sense gastar molt, aquestes persones milloraran la seua independència i, per tant, la seua qualitat de vida. La intenció de totes dues institucions és poder traslladar aquests tallers a altres barris de la ciutat de València.

Aquests dos tallers tornaran a fer-se el mes d’octubre, juntament amb el de “Economia domèstica”, que inclou una visita a l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de València on se’ls explicarà totes les ajudes i serveis que tenen a la seua disposició, així com la forma més senzilla de sol·licitar-los. A més, personal de l’Oficina de l’Energia els explicaran com reduir la despesa d’energia a casa i millorar el seu benestar.

Inscripcions obertes

Les persones que complisquen els requisits i estiguen interessades encara poden inscriure’s cridant al telèfon 963910477 o escrivint un correu a Hlvalencia@lasnaves.com

Els tallers estan dirigits a persones majors de 65 anys que viuen soles en el barri d’Algirós de València, i que pertanyen a algun dels centres de salut de la zona: República Argentina, Salvador Pau i Xile. Tindran lloc en els dos primers centres, entre el 18 de setembre i el 6 de novembre, amb dos horaris disponibles: De 9.30 a 10.30 hores o de 10.30 a 11.30 hores.

COMPARTEIX:
TW - FB