Més de 200 joves participen en el projecte Pioners de Climate-KIC per desenvolupar idees de negoci contra el canvi climàtic

18 de novembre de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

– Una vintena de professionals espanyols de l’àmbit de la sostenibilitat han finalitzat aquest programa de formació i mobilitat a Europa

Més de 200 joves emprenedors d’onze països europeus han participat al programa Pioners de la iniciativa europea Climate-KIC 2016 –una de les comunitats de coneixement promogudes per l’Institut Europeu d’Innovació-, que el seu objectiu és promoure la emprenedoria i el desenvolupament d’idees de negoci que puguin contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i l’avanç cap a les societats baixes en carboni. Una vintena d’espanyols han accedit a l’edició d’aquest any, que ha conclòs aquesta setmana amb la celebració dels Workshop finals als diversos països participants.

La seu del seminari final de Pioners 2016 a Espanya s’ha celebrat a la Universitat Politècnica de València. Durant dues jornades s’han presentat els projectes dels diversos grups multidisciplinaris per solucionar els diversos reptes plantejats, entre uns altres, amb la mobilitat sostenible, la gestió dels residus i la integració d’horta i l’agricultura a les ciutats. Els pioners espanyols, procedents de diverses autonomies, han realitzat estades internacionals d’un mes en diversos organismes públics i privats de set països: Gran Bretanya, Alemanya, Finlàndia, Itàlia, Holanda, Hongria i Polònia.

El programa Pioners s’integra en l’àmbit d’actuació de Climate-KIC centrat en innovació sistémica i la transició a la nova economia de baix carboni, ja que l’objectiu d’aquesta entitat és “formar als futurs capdavanters i emprenedors per enfrontar-se als reptes plantejats per l’escalfament global, a través de la innovació i la competitivitat”, argumenta la responsable del departament d’Educació de Climate-KIC Spain, el Centre Español d’Innovació en canvi Climàtic, Celsa Monrós. Un dels atractius del programa Pioners és l’accés dels participants a una estada d’un mes en diversos tipus d’organisme on desenvolupar les seves idees o sumar-se als projectes que es desenvolupen, des d’universitats a administracions o empreses.

climatekic

COMPARTEIX:
TW - FB