Més de 1.600 persones es beneficien del projecte europeu Activage a València

29 de octubre de 2020
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

El projecte Activage finalitza després de 3 anys i mitjana en marxa

  • ACTIVAGE demostra l’efectivitat de les solucions basades en les noves tecnologies per a fer front al repte de l’envelliment de la població.
  • El projecte ha comptat amb la participació de més de 8.000 persones usuàries en tota Europa.
  • Naix ACTIVAGE.ORG per a promoure els serveis i les tecnologies enfocades a l’envelliment actiu i saludable a tot el món.
  • El pilot de València ha sigut posat en marxa per Las Naves i les empreses ATENZIA, GESMED, INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL i MYSPHERA.

El major projecte europeu sobre l’aplicació de la Internet de les coses (IoT) per a la cura i envelliment actiu de les persones majors, Activage, ha presentat recentment els seus resultats després de més de tres anys d’experiència pilot en 9 regions de 7 països, entre els quals es troba Espanya amb Galícia, Madrid i València.

A Europa, el projecte ha comptat amb una àmplia resposta amb més de 8.000 participants entre persones majors, familiars, cuidadors i professionals de l’àmbit soci-sanitari.

Els resultats d’ACTIVAGE demostren que la tecnologia no sols pot promoure un envelliment actiu, sinó que pot fer-ho de manera rendible i eficaç, en optimitzar de manera intel·ligent l’ús dels serveis socials.

Sobre aquest tema, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha mostrat la seua satisfacció pels resultats del pilot, destacant “com a través de les noves tecnologies hem pogut incrementar la seguretat i independència de les persones majors, així com fer més fàcil el dia a dia de les persones cuidadores”, ha explicat.

En concret, el pilot a València ha comptat amb la participació de 1.618 persones, sent 547 persones majors, amb una mitjana de 86 anys i en un 88% dones, i 1.071 persones cuidadores, pertanyents majorment al seu àmbit familiar.

Les persones usuàries han destacat en línia general que els serveis d’ACTIVAGE han contribuït a millorar la seua autonomia, la seua llibertat, seguretat i salut dels usuaris, basant-se en la recopilació i interpretació de dades obtingudes amb dispositius IoT.

Segons declaracions de Manuel Alcina, un dels usuaris d’ACTIVAGE a València: “El fet que la meua família sàpia com estic i on estic em dóna tranquil·litat i llibertat per a poder aprofitar millor el meu temps. Sens dubte, una dels majors avantatges d’ACTIVAGE és que mai estic sol”.

Les conclusions també recullen l’opinió favorable de les persones cuidadores. En concret, el 60% de les persones cuidadores pagarien per usar el servei que ofereix Activage, atorgant un grau de satisfacció de 8’7 sobre 10.


Associació ACTIVAGE.ORG

La missió d’ACTIVAGE.ORG és crear el primer mercat digital europeu de solucions i serveis per a la vida independent, l’envelliment i el benestar de les persones majors, aprofitant la constant evolució de l’ecosistema, serveis i estàndards ACTIVAGE.

Socis locals del pilot de València

El pilot de València ha sigut posat en marxa per Las Naves i les empreses ATENZIA, GESMED, INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL i MYSPHERA.

Las Naves és la institució líder del projecte pilot a la ciutat, ATENZIA, GESMED, INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL, responsables de la gestió de la participació, captació i atenció de les persones majors i cuidadores. MySphera, responsable del desenvolupament de la solució tecnològica.

El pilot ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de València.

COMPARTEIX:
TW - FB