MAtchUP recolza la solució urbana per al pàrquing segur i amb recàrrega dels patinets elèctrics

27 de abril de 2020
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

El projecte europeu MAtchUP duu a terme el seu pilot a València en el districte de Poblats Marítims sota el nom “El Marítim Innova”

El projecte europeu MAtchUP duu a terme el seu pilot a València en el districte de Poblats Marítims sota el nom “El Marítim Innova”

  • El projecte europeu MAtchUP patrocina el premi de mentoring “Premi Especial UPV Challenge” que van guanyar els membres de l’equip d’estudiants VeLOCK el mes de novembre passat.
  • La idea guanyadora presenta un servei d’estacionament i càrrega per a vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics, el prototip dels quals estarà a l’estiu.
  • El mentoring serà dut a terme per professionals de Las Naves, Kveloce I+D+i, Fent Estudi, ETRA I+D, WITRAC i l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) de la Universitat Politècnica de València.

Un servei d’estacionament segur per als vehicles de mobilitat personal basat en mòduls tancats on es puguen guardar i carregar la bateria d’aquests vehicles ha sigut la idea guanyadora de la categoria “MAtchUP Premi Especial UPV Challenge” que es va celebrar el mes de novembre passat durant la setena edició del concurs “IDEES UPV CHALLENGE”.

Aquesta iniciativa emprenedora de VeLOCK ofereix a través d’una aplicació pròpia diferents prestacions. En concret, el co-fundador de VeLOCK, Jorge Sesma, ha detallat que a més d’aquests serveis, s’ofereix “localització i informació de la disponibilitat dels llocs d’estacionament, informació sobre l’estat de la càrrega, sistema d’alertes o avisos sobre l’estat del vehicle”. Sesma ha declarat que la idea actualment es troba en fase inicial i que per a estiu s’espera que estiga el prototip.

En aquesta línia, VeLOCK ha dissenyat una breu enquesta sobre hàbits de mobilitat per a millorar el disseny i afinar el prototip en funció de les necessitats dels usuaris potencials. Per a participar: https://docs.google.com/forms/d/11kWUf-T4TLTod0PveJo6tWo6ZQcR_gxQUbFoQVL6sI4/viewform?edit_requested=true

Els integrants de VeLOCK han sigut premiats amb un pla de mentorización que va començar al març en l’empresa K-Veloce I+D+i. Tal com ha explicat la R&D Project Manager de K-veloce, Barbara Branchini, “aquest premi s’emmarca en les accions del projecte MAtchUP dirigides a promocionar l’emprenedoria social i local, així com en l’estratègia de participació ciutadana, l’objectiu de la qual és acostar el projecte a la ciutadania, fomentant la participació a través de les seues diverses accions”.

Gràcies a aquesta idea, els integrants de VeLOCK rebran entre 8 i 10 sessions de mentoring de 2 hores de duració cadascuna. Al llarg de les sessions podran ampliar els seus coneixements sobre mobilitat sostenible, compra pública innovadora, projectes europeus, cerca de finançament o resolució de conflictes, entre altres.Branchini ha detallat que amb l’assessorament “posarem en contacte als estudiants amb les diferents realitats empresarials i innovadores que estan treballant actualment en les accions del projecte MAtchUP, totes elles dirigides a consolidar un entorn intel·ligent per a València”.

Amb aquest mentoring es pretén fomentar l’aplicació participativa en el disseny de productes intel·ligents i innovadors, centrats en les necessitats de l’usuari, “així com incidir en les iniciatives inclusives i que tinguen un alt potencial de replicabilitat i escalabilitat” ha especificat Branchini.

D’altra banda, els guanyadors podran participar en les diferents visites guiades, planificades ad hoc, a empreses i institucions valencianes del consorci MAtchUP, així com en la visita a Las Naves on podran conéixer l’acceleradora pública per al foment de l’emprenedoria social i urbà, Col·lab.

El panell d’entitats mentores està format per Las Naves i les empreses Kveloce I+D+i i Fent Estudi, que aporten la seua experiència i coneixement en l’àmbit de la innovació urbana, la gestió d’I+D+i, les iniciatives públiques i privades de suport a la innovació, la participació ciutadana i el treball col·laboratiu. Les empreses ETRA I+D i WITRAC en els àmbits de la mobilitat sostenible, comunicació, traçabilitat i posicionament sense fils i l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) de la UPV que ha col·laborat en el disseny del pla de mentoring, adaptat als coneixements i necessitats dels alumnes, i que que posa a la disposició de l’equip guardonat l’ús de l’espai i l’equipament disponible a l’Aula Telefònica IoT.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477

COMPARTEIX:
TW - FB