MAtchUP millora l’eficiència dels nous autobusos elèctrics i híbrids de l’EMT

17 de setembre de 2020
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

 

El projecte europeu MAtchUP duu a terme el seu pilot a València en el districte de Poblats Marítims sota el nom “El Marítim Innova”

  • En el marc del projecte europeu MAtchUP, l’Empresa Municipal de Transport (EMT) col·labora com a sòcia local en diverses accions de mobilitat sostenible i eficiència energètica.
  • En total, s’han instal·lat sensors intel·ligents en 18 autobusos híbrids i elèctrics per a obtindre informació que permeta millorar l’eficiència energètica i la presa de decisions.

El projecte europeu MAtchUP ha instal·lat en 16 autobusos híbrids i 2 elèctrics de la flota municipal de València una sèrie de sensors per a poder monitorar en temps real diversos elements, com la velocitat, temperatura o càrrega de bateries en una primera fase.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “gràcies a aquesta acció estem contribuint a reduir la petjada ecològica que produeix la mobilitat urbana, millorant l’eficiència energètica a través de la innovació i la tecnologia”. Una acció alineada amb l’estratègia d’innovació Missions 2030 que té com un dels seus objectius aconseguir una ciutat més sostenible i saludable, gràcies a la mobilitat.

Les dades recollides són enviades directament a la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València, on es processen i es gestionen amb la finalitat de poder fer recomanacions sobre patrons de conducció més eficients que permeten reduir energia sense minvar la qualitat del servei tenint en compte diferents variables.

Amb aquest projecte, EMT continua apostant per la innovació per a avançar cap a una gestió més intel·ligent de la mobilitat sostenible. La incorporació de la tecnologia en el transport públic ens permet millorar l’eficiència energètica de la nostra flota, fer-la més sostenible amb el medi ambient i oferir un servei de major qualitat a la ciutadania”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

A més, aquest sistema intel·ligent de mesurament i gestió de la informació permetrà durant el transcurs del seu complet desenvolupament millorar el sistema de recàrrega de la flota, la qual cosa també repercutirà en estalvi en costos per a l’EMT.

Eficiència energètica i mobilitat sostenible amb “El Marítim Innova”

Amb la finalitat de continuar fomentant la mobilitat sostenible, Galiana ha recordat que en Poblats Marítims s’ha instal·lat recentment 7 panells multimodals de tinta electrònica alimentats amb energia solar, gràcies als quals la ciutadania pot consultar informació d’utilitat relativa als mitjans de transport urbà públics que té al voltant de la zona, com les estacions de metro, les parades d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), les estacions de lloguer de bicicletes públiques, així com les incidències relacionades amb aquests serveis de transport.

Així mateix, totes les persones veïnes de Poblats Marítims poden aprendre a com estalviar en les factures de la llum i gas d’una manera fàcil amb l’assessorament de l’equip de “El Marítim Innova” participant en una campanya en marxa actualment d’eficiència energètica en les llars mitjançant sensorització intel·ligent, escrivint a l’email elmaritim@lasnaves.com o telefonant al 96 391 04 77.

A més de l’Ajuntament de València, l’EMT i el centre d’innovació Las Naves, participen en el projecte europeu MAtchUP a València, WITRAC, la fundació municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación i desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) i Sènior Europa, S.L. (KVELOCE).

Més informació

www.elmaritiminnova.con

www.matchup-project.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.

COMPARTEIX:
TW - FB