MAtchUP destaca el paper de la ciutadania per a una correcta transició energètica

21 de abril de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

 • El projecte europeu MAtchUP ha organitzat el webinar “Societat en acció: dret a l’energia i comunitats energètiques” dedicat a la transició energètica i al paper de la ciutadania.
 • L’esdeveniment on line ha comptat amb la participació de representants de l’Ajuntament de València, de la fundació municipal València Clima i Energia, del centre d’Innovació Las Naves i de l’empresa KVLOCE I+D+i – Investigación Desarrollo e Innovación.Aquest matí s’ha celebrat el webinar “Societat en acció: dret a l’energia i comunitats energètiques” per a aprofundir sobre el paper de la ciutadania en una correcta transició energètica.

  L’esdeveniment s’ha iniciat amb una xarrada sobre la importància de la participació ciutadana, tant per a aconseguir una bona transició energètica com per a aconseguir els objectius del projecte, destacant iniciatives per a involucrar a la societat i que anomenen a l’acció com “El Marítim Innova” o “Del Marítim al Món”.

  A continuació, les persones assistents al webinar han pogut conéixer les comunitats energètiques com a element efectiu per a aconseguir una correcta transició energètica i algunes experiències posades en marxa a València com “Connecta’t al sol”, una iniciativa per a convidar a produir i consumir un mateix la seua pròpia energia. Des de la fundació municipal València Clima i Energia, s’ha compartit dades en concret de l’Oficina de l’Energia i el treball que esta desenvolupant a través de tallers formatius, programes de mentoring o assessorament personalitzat, entre altres.

  Respecte al dret a l’energia, durant la sessió s’ha aprofundit sobre el marc teòric del dret a l’energia com un dret bàsic per a l’energia i lligat íntimament a la dignitat humana. Així mateix, s’ha ampliat la perspectiva amb iniciatives innovadores que empoderen a la ciutadania amb la finalitat de lluitar contra la pobresa energètica, posant com a exemple el projecte WellBased.

  Finalment, les persones assistents han pogut conéixer una modalitat innovadora de finançament basat en bons d’impacte social que es presenta com una eina útil per a aquest fi.

  Més informació ací

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.

 

COMPARTEIX:
TW - FB