Mariana Mazzucato i Josep Vicent Boira participaran en la clausura el Fòrum Urbà València 2030

22 de maig de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La italo-estatunidenca Mazzucato és una de les principals autoritats mundials en polítiques d’innovació orientades a missions. En l’acte de clausura, a més, es mostraran les principals conclusions i resultats de totes les taules redones i conferències del Fòrum Urbà València 2030.

Mariana Mazzucato, professora d’Economia de la Innovació i Valor Públic en la University College de Londres i directora i fundadora del Institute for Innovation and Public Purpose i Josep Vicent Boira, catedràtic de Geografia Humana i comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, seran els encarregats de clausurar el Fòrum de València el pròxim 31 de maig.

Després d’un intens mes de maig dedicat a reflexionar i debatre sobre el futur de la ciutat en un total de 19 taules redones, xarrades i tallers participatius, l’edifici Veles e Vents albergarà l’acte de clausura del Fòrum Urbà València 2030, en un format que combinarà conferència magistral i diàleg per a integrar la perspectiva local amb una visió més internacional dels reptes de ciutat.

Josep Vicent Boira, obrirà l’acte amb una ponència sobre els reptes futurs de València fent èmfasis en el seu caràcter mediterrani. A continuació, l’alcalde Joan Ribó mantindrà una xarrada sobre la importància de la innovació i els reptes de ciutat amb Mariana Mazzucato, professora d’Economia de la Innovació i Valor Públic en la University College de Londres i directora i fundadora del Institute for Innovation and Public Purpose. La italo-estatunidenca és una de les principals autoritats mundials en polítiques d’innovació orientades a missions. Este institut va ser el que va seleccionar a València com un dels 8 casos d’estudi de ciutats amb innovació orientada a missions el mes de gener passat.

En l’acte de clausura, a més, es mostraran les principals conclusions i resultats de totes les taules redones, conferències i tallers participatius del Fòrum. La inscripció per a l’acte fins a completar aforament es realitzarà, una vegada estiga actiu l’enllaç, en la web http://forourbanovlc2030.es.

El fòrum de l’Estratègia Urbana València 2030

El Fòrum Urbà s’ha desenvolupat al llarg del mes de maig a València, i s’ha concebut com un espai aglutinador de tot el teixit social, econòmic, institucional i cultural de la ciutat, animant a reflexionar d’una manera compartida sobre el desenvolupament sostenible per al futur de la ciutat i el seu entorn.

D’esta manera, i sota el marc metodològic que definix l’Agenda Urbana Espanyola, la intenció és que esta iniciativa servisca per a visibilitzar i construir de manera conjunta l’Estratègia Urbana València 2030, un full de ruta destinat a aconseguir un desenvolupament integral, innovador, compartit i transformador de la ciutat per a la dècada vinent.
El Fòrum Urbà ha plantejat diferents jornades obertes a la ciutadania en forma de conferències temàtiques, espais de debat, tallers de treball o exposicions, entre altres, per a fer partícip a tots els agents de la ciutat.

D’altra banda, moltes de les seues temàtiques entronquen amb la Missió Climàtica València 2030 ja que València ha sigut triada per la Unió Europea com una de les 100 ciutats que tractaran d’aconseguir la neutralitat climàtica en la dècada vinent.

COMPARTEIX:
TW - FB