Moment de l'impossició del birret com Doctora Honoris Causa a Marina Mazzucato

Mariana Mazzucato, doctora ‘honoris causa’

21 de juny de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’economista Mariana Mazzucato, inspiradora de l’estratègia d’innovació #MissionsValència2030, ha sigut investida doctora honoris causa a la Universitat Politècnica de València (UPV) per orientar el disseny de polítiques públiques a través de missions per a resoldre els grans desafiaments de la humanitat.

Mariana Mazzucato, una de les economistes més influents del nostre temps, ha sigut investida doctora honoris causa per la Universitat Politècnica de València, en l’acte de clausura del curs acadèmic 2022-2023 que s’ha celebrat al campus de Vera.

En la seua intervenció, l’economista ha insistit en una de les seues idees principals: les crisis són conseqüència de decisions concretes, i es poden revertir. “El problema climàtic és fruit de les actuacions dels sectors públic i privat; no està determinat per l’avanç de la història”, ha assegurat.

Per a Mazzucato, el sector públic és responsable de grans innovacions i fites tecnològiques, com ara les que van fer possible l’arribada a la Lluna. En aquest sentit, ha afirmat que iniciatives com els fons europeus Next Generation suposen una gran oportunitat, però cal que la societat participe en les decisions sobre la destinació de les inversions. A més, ha assenyalat les greus crisis a les quals s’enfronta l’ésser humà: climàtica, de salut, financera… “Davant d’aquestes crisis ens podem deprimir, o bé podem triar ser positius i prendre decisions que ens ajuden a millorar”.

L’economista ha posat València com a exemple: “Estic orgullosa de rebre aquest reconeixement en aquesta ciutat, que no és peresosa”.

Reconeixements

Mariana Mazzucato és directora fundadora de l’Institute for Innovation and Public Purpose del University College London. Ha sigut mereixedora de diversos reconeixements internacionals, com ara l’Orde del Mèrit de la República Italiana, l’any 2021, i el Premi John von Neumann, el 2020. L’economista, que és autora de diverses obres de referència, assessora responsables polítics d’arreu del món sobre el creixement basat en la innovació, inclusiu i sostenible.

Més informació ací

COMPARTEIX:
TW - FB