Mapa d’indústries creatives i culturals de València

27 de abril de 2017
CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB

Las Naves presenta el mapa d’indústries creatives i culturals de València

  • El document analitza la realitat econòmica de la cultura, la creativitat i la innovació a la ciutat. Ha estat promogut per Las Naves, a través de la Càtedra Ciutat de València de la Universitat de València i elaborat per la unitat d’investigació Econcult.
  • El treball estudia les dinàmiques culturals a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana des de l’inici de la crisi fins l’any 2016. Ofereix informació detallada per districtes, que resulta summament útil per a la gestió cultural pública i privada.

Las Naves ha presentat aquest matí l’estudi «Els sectors culturals i creatius a València». Aquest treball, realitzat a partir d’uns estudis preliminars encarregats per Las Naves, combina, de manera novedosa, nombroses fonts d’informació, elabora i interpreta una de les bases de dades més completes i precises sobre els sectors culturals i creatius, mapeja la geografia de la ciutat i la seua àrea metropolitana, estimant la seua estructura econòmica i analitzant les seues dinàmiques des que començà la crisi fins al passat any 2016.

L’acte de presentació, que ha comptat amb els autors del document Pau Rausell i Rafael Boix, el Vicerector de Participació de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, la directora de la Càtedra Ciutat de València, Júlia Salom, i el director de Las Naves, Rafael Monterde, ha donat a conéixer part del contingut d’aquest estudi, que ofereix informació per districtes de la ciutat de València i possibilita una visió molt aproximada de la realitat econòmica de la cultura, la creativitat i la innovació en la ciutat, aportant informació molt rellevant per a la presa de decisions públiques i per a iniciatives privades. Es tracta d’una ferramenta que possibilita el millor desenvolupament de les indústries creatives i culturals de la ciutat.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, destaca la importància de la col·laboració entre el consistori i les universitats públiques de València «per a tenir un millor coneixement de la ciutat que permeta desenvolupar polítiques públiques més eficaces».

Entre els objectius que estableix aquest document es troba: la delimitació de les activitats econòmiques relacionades amb la cultura i la creativitat, incloent espais relacionats amb la creació, producció i distribució cultural; el disseny i avaluació del sistema d’indicadors i selecció de variables, anàlisi de la qualitat i comparabilitat de les fonts sobre les activitats culturals i creatives a nivell local; mapificació de les activitats culturals i creatives a la ciutat; i recomanacions sobre el sistema d’informació i sobre les polítiques locals orientades als sectors culturals i creatius, especialment relacionades amb les lògiques espacials.

Podeu consultar el document ací Fotos de la presentació ací

COMPARTEIX:
TW - FB