Lucy Veg, buscador de productos sin ingredientes animales

Lucy Veg, l’App per a saber a l’instant si un producte conté ingredients animals

23 de gener de 2023
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup ha sigut seleccionada en la setena edició d’iniciatives emprenedores dels programes d’acceleració de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València
  • L’eina permet estalviar temps i millorar l’experiència de compra de les persones veganes, en facilitar informació d’acord amb les seues necessitats

 

Lucy Veg és una App mòbil col·laborativa que permet escanejar el codi de barres d’aliments i cosmètics, saber a l’instant si el producte conté algun ingredient d’origen animal, veure alternatives vàlides i aplicar filtres en la cerca.

La startup forma part de les iniciatives emprenedores que participen en els programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València.

L’eina va sorgir de la pròpia experiència de Martins, el seu creador i promotor. En la seua transició cap al veganisme, en comprar aliments, tenia dificultats per a trobar informació sobre si un producte era apte per a una dieta vegana. “De la mateixa manera que a molta gent, ens agrada la varietat i provar productes nous. En fer la compra en el supermercat, em vaig adonar que no és una tasca fàcil triar els productes que s’adapten al nostre estil de vida”, explica el fundador de Lucy Veg. “La tasca es complica encara més, si, com en el cas de la meua dona, tens alguna al·lèrgia o intolerància a algun ingredient. Prompte em vaig adonar que més persones compartien el mateix problema”, afig.

Per a oferir una solució a aquesta situació, l’App facilita en el moment la informació per a fer una compra informada i d’acord amb els valors, preferències i necessitats de cada persona. Una gran base de dades en el mòbil, personalitzada, que permet estalviar temps i millorar l’experiència de compra. “Sabia que havia d’haver-hi una forma més ràpida i còmoda de fer-ho. Volia que la gent vegana poguera comprar els productes que vulguen amb la mateixa facilitat que la resta de persones”, afirma Martins.

Ara, el treball de la startup se centra en la creació de la primera versió de l’App per a realitzar validacions, així com a reforçar la seua presència en xarxes socials. “Lucy Veg ha evolucionat molt. Després d’haver treballat en el projecte des de casa durant molts mesos, entrar en Col·lab permet donar-li un impuls”, explica l’empresari. Martins destaca que, de la mateixa manera que Col·lab, la startup també busca un triple impacte positiu: social, mediambiental i econòmic. “Em sent envoltat de gent que comparteix els mateixos valors que jo”, apunta l’emprenedor.

 

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable

COMPARTEIX:
TW - FB