‘L’impost al sol’ no és una barrera per a la producció fotovoltaica a València

27 de juliol de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es una de les conclusions del segon comitè de seguiment obert entre Connecta Energia i ProSumE.
  • Este projecte planteja solucions als reptes per a l’aprofitament de l’energia solar a la nostra ciutat.

Definir un full de ruta per a la producció d’energia fotovoltaica a València és el principal objectiu del ProSumE. Un projecte impulsat pel centre d’innovació Las Naves juntament amb l’Observatori del Canvi Climàtic, IUDESCOOP (Institut Universitari d’investigacióen Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria) de la Universitat de València, l’Institut d’Enginyeria Energètica (IIE) de la Universitat Politècnica de València i Avaesen, finançat per l’EyT de ClimateKIC.

ProSumE és resultat del grup de treball d’Energies Renovables de la xarxa Connecta Energia de LasNaves i representants de tots dos equips s’han reunit per segona vegada per conèixer els avanços del projecte, per part del IIE, Avaesen i IUDESCOOP, així com els resultats d’una enquesta sobre les barreres que existeixen a València a la producció d’energia solar.

Segons aquesta enquesta, realitzada per LasNaves,l’Observatori del Canvi Climàtic il’IIE-UPV, la legal, administrativa i la social són les barreres més importants per impulsar la figura del prosumidor (persona o grup que produeix i consumeix la seua pròpia energia solar) a la ciutat de València. D’una banda, l’enquesta conclou que els tràmits administratius són massa llargs i complexos i la legislació no és fàcil d’entendre per a la ciutadania.

Pel que fa a la barrera social, l’enquesta destaca el desconeixement de la població sobre la legalitat de l’energia fotovoltaica i la por al mal anomenat ‘impost al sol’, quan realment no s’aplica per a instal·lacions de menys de 10 kW de potència, que podrien existir ja a València.

Una altra de les conclusions d’aquesta segona reunió del comitè de seguiment entre ProSumE i Connecta Energia destaca la necessitat de nous models de negoci per a la producció d’energia fotovoltaica. En aquesta ocasió han participat representants d’Ahinco Sostenible, Aeioluz, el grup de València de WWF, CIAR, Diputació de València, Som Energia, IIE-UPV, AVAESEN, IUDESCOOP, ASELEC, Mancomunitat Hoya i UPV.

COMPARTEIX:
TW - FB