L’il·lustrador brasiler Fabio Zimbres participarà en el festival Tenderete en Las Naves

6 de juny de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Tenderete és el Festival de l’autoedició gràfica i sonora per excel·lència.
  • Al costat dels tallers de dibuix i serigrafia, els visitants podran visitar l’exposició de serigrafia ‘Tintas Amigas’.
  • Las Naves és un dels impulsors del ‘Brindis al Sol’ que homenatja a l’editorial Media Vaca en el seu 20 aniversari, i que ha permès que Fabio Zimbres estiga a València.

L’il·lustrador Fabio Zimbres participarà amb un taller i una xarrada durant la pròxima edició del festival d’autoedició gràfica i sonora Tenderete, que se celebra durant el 8 i 9 de juny en el centre d’innovació Las Naves i La Mutant.

Zimbres és una figura internacional de la il·lustració i autoedició que estarà present aquests dies en Tenderete. Arquitecte, dissenyador gràfic i artista, va començar fent còmics i fanzines en Sao Paulo per a la revista HQ Alternativa Animal, considerada per la crítica especialitzada la major publicació d’historietes que ha existit a Brasil. És creador d’Ediciones Tonto i Mini Tonto, i també ha publicat les seues il·lustracions en l’editorial valenciana Media Vaca en obres com ‘Panamá o las aventuras de mis siete tíos’ o ‘Mis primeras 80.000 palabras’.

Fabio Zimbres impartirà el taller de dibuix “Dibuixant en Tapa” i una xarrada al costat d’Arnal Ballester, amb motiu de el ‘Brindis al sol’ dels 20 anys de Media Vaca. Un homenatge impulsat des de la xarxa Connecta Cultura de Las Naves en el seu treball de suport a la il·lustració valenciana i que ha permès que Fabio Zimbres estiga a València. Ambdues activitats se celebraran al llarg del dissabte.

Per la seua banda, Vicent Ferrer, editor de Media Vaca, compartirà la seua experiència i coneixements en la xarrada “Els meus llibres fetitxes” a les 19:00 hores del divendres 8 de juny.

Durant les dues jornades de Tenderete, al costat de les activitats emmarcades dins del ‘Brindis al sol’, hi haurà tallers de serigrafia i papercut, així com una fira de publicacions que tindrà lloc en La Mutant, la xarrada d’O Panda Gros (Glasgow), la trobada amb Ramón Esono Ebalé i la presentació del llibre ‘Dónes a la festa’ editat per VLCETC.

L’EXPOSICIÓ TINTAS AMIGAS
Dins del marc del festival, divendres que ve 8 de juny s’inaugura en Las Naves l’exposició ‘Tintas Amigas’ que està composta per diferents serigrafies, gravats i neons que han format part de les edicions anteriors del festival Tenderete. La mostra es podrà visitar des d’aquest divendres fins al 7 de juliol en la sala d’exposicions de Las Naves.

Algunes de les obres que es podran gaudir són d’artistes i col·lectius amb segell nacional com Máquina Total, October Press, Entramados, La miliciana, Turbina Magia, Print in filed, Carlos G.O.D., Children of Corita i Olaf. A més, el públic també podrà gaudir amb obres d’artistes provinents de països com Portugal, França, Itàlia, Sèrbia y Colòmbia, destacant noms como Le Dernier Cri, Strane Dizioni, Oficina Arara, Atelier McClane, Phileas Dog o Sarcófaga, entre uns altres.

COMPARTEIX:
TW - FB