L’IIS La Fe i REDIT posen en marxa 8 projectes innovadors en salut

21 de juny de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Professionals de l’IIS La Fe i de REDIT han posat en marxa 8 projectes innovadors en salut en 2018, com un sistema de detecció ràpida de melanoma amb imatge química o un videolaringoscòpic econòmic i reutilitzable.
  • L’objectiu de la col·laboració entre les dues entitats és investigar conjuntament com resoldre nous problemes de salut amb els últims avanços tecnològics.

L’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha sigut la seu de la I Jornada de Networking-Showroom de Tecnologies REDIT-La Fe. Una jornada innovadora i participativa en la qual s’han exposat 8 casos d’èxit de col·laboració entre les dues entitats que mantenen una iniciativa estratègica per al desenvolupament de projectes innovadors.
La cooperació entre l’IIS La Fe i la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) va començar en 2013 i va cristal·litzar en 2014 amb la signatura d’un conveni marc de col·laboració que permet connectar a investigadors de perfil tecnològic amb investigadors de perfil biomèdic, per a avançar en la cerca de solucions innovadores en salut de la forma més eficaç i efectiva.
Durant la jornada s’han donat a conéixer 8 casos d’èxit de projectes d’investigació i innovació en salut desenvolupats per investigadores/s, facultatives/us i tecnòlogues/s:
– SillaRX: Sistema de suport ergonòmic per a exploracions radiològiques de columna completa (IBV-IIS La Fe) per a xiquets/as i joves amb malalties que no els permeten mantindre’s en peus.
– Llitera per a l’exploració i tractament de pacients amb Vertigen Posicional Paroxismal Benigne (IBV-IIS La Fe), que permet efectuar sobre el o la pacient els moviments que són necessaris tant per al diagnòstic com per al tractament del VPPB sense necessitat de moviments complexos.
– Drenaven: Dispositiu de fixació i protecció del punt d’inserció dels drenatges ventriculars externs (IBV-IIS La Fe) capaç d’albergar en el seu interior al DVE, de manera que l’aïlle del cuir cabellut fixant-lo de tal manera que s’evite la seua extrusió.
– CODICIE10: Codificació automàtica de malalties CIE-10 ÉS per a episodis assistencials amb tècniques de Processament de Llenguatge Natural (ITI-IIS La Fe). CODICIE10 és un projecte per a dissenyar, validar i implementar un prototip de sistema de codificació automàtic que puga ser incorporat a la història clínica electrònica (HCE).
– CIE10ES: Sistema Integral de Pneumoperitoneo individualitzat per a Cirurgia Laparoscòpica (ITI-IIS La Fe). Es tracta d’un dispositiu que pretén canviar la forma de generar i mantindre l’espai de treball necessari per a realitzar endoscòpies.
– Clever-Scope: Conversió laringoscopi en videolaringoscòpic econòmic i reutilitzable (AIMPLAS-IIS La Fe). L’Institut d’Investigació Sanitària la Fe i l’Institut Tecnològic del Plàstic han desenvolupat un dispositiu que permet transformar un laringoscopi convencional en un videolaringoscòpic.
– MELADET: Detecció ràpida de Melanoma mitjançant imatge química (AINIA-IIS La Fe). S’ha desenvolupat un sistema per a la detecció primerenca del melanoma, basat en la tecnologia de la visió hiperespectral, ràpida, no invasiva i objectiva.
– CHEMISCOPIA. Detecció de l’adenoma de còlon mitjançant imatge química (AINIA-IIS La Fe). Es tracta de utilitzar l’anàlisi de la imatge hiperespectral, una tecnologia que podria analitzar de manera menys invasiva els teixits danyats i obtindre un diagnòstic en temps real.

COMPARTEIX:
TW - FB